Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-31-2013 (10:11)   Son Mesaj: 01-31-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    01-31-2013

    Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu

    Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu
    Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu

    Türkiye'nin de içinde yer aldığı Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri (TAKM) Teşkilatı kuruldu. İlk dönem başkanlığını ve teşkilatın daimi sekretaryalığını ise 2014 Mayıs ayına kadar Türkiye yürütecek.

    Türkiye'nin de içinde yer aldığı Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri (TAKM) Teşkilatı kuruldu. İlk dönem başkanlığını ve teşkilatın daimi sekretaryalığını ise 2014 Mayıs ayına kadar Türkiye yürütecek. 25 Ocak 2013 tarihinde; Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan'ın katılımlarıyla resmen kurularak faaliyetlerine başladı.

    Üyeler arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe değişimini amaçlayan ve bölgedeki bütün ülkelere açık olan teşkilat, ismini kurucu üyeler olan Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan'ın baş harflerinin kısaltmalarından aldı. TAKM, sembolünü ise bu ülkelerin kültürlerinde büyük bir öneme sahip olan 'at' olarak belirlendi.

    Sembol üzerindeki 4 yıldız, kurucu ülkeleri temsil ediyor. Dönem başkanı olan ülke tarafından muhafaza edilecek olan sembolik 'at' heykeli, Azerbaycan Dâhili Koşunlar Komutanı tarafından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'ya teslim edildi.

    Katılımcı ülkelerin askerî statülü kolluk kuvvetleri arasında işbirliğini geliştirmeyi öngören TAKM'ın, hiçbir ülke ve kuruluşa karşı oluşturulmadığı ifade edildi. Teşkilat, sadece barışa hizmet etmeyi ve vatandaşlarına insan odaklı çağdaş kolluk hizmeti vermeyi hedefliyor.

    Bütün üyelerin oy birliği ile ilk dönem başkanlığı ve teşkilatın daimi sekretaryalığı görevi Türkiye'ye verildi. İlk dönem başkanlığını 2014 yılı Mayıs ayına kadar yürütecek olan Türkiye, bu görevini bir yıl sonra Kırgızistan'a devredecek

    Kaynak: CİHAN





    Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu Yorumları