Üst geçidin inişi olmayınca   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-30-2013 (10:16)   Son Mesaj: 01-30-2013 (10:16)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    01-30-2013

    Üst geçidin inişi olmayınca

    Üst geçidin inişi olmayınca
    Üst geçidin inişi olmayınca

    Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yol genişletme çalışması sırasında bir bölümü sökülen üst geçidin iniş merdivenlerinin bulunmaması vatandaşı zor durumda bıraktı.

    Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yol genişletme çalışması sırasında bir bölümü sökülen üst geçidin iniş merdivenlerinin bulunmaması vatandaşı zor durumda bıraktı. Erzurum-Ağrı karayolunun Esentepe Mahallesi mevkisinde yaklaşık 2 yıl önce yapımı tamamlanan üst geçit, vatandaşın hizmetine sunuldu.

    Ancak yolun dar olması ve ulaşımda aksamalar meydana geldiği için 2.5 ay önce karayolları ekiplerince, üst geçidin bir bölümü sökülerek yolda genişletme çalışması yapıldı.

    Bölgede bulunan TEDAŞ'a ait elektrik direği de engel teşkil ettiği için üst geçidin sökülen kısmı, karayolları ekiplerince yapılamadı.

    Mahallede yaşayan vatandaşların yolun karşına Erzurum-Ağrı karayolunu kullanarak geçmeye çalışması zaman zaman kazalara neden oluyor. Özellikle öğrenciler, yolun karşında bulunan okullarına gitmekte sıkıntı çektiklerini belirterek, yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi.

    Öğrencilerden Ömer Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul döneminde yolun karşına geçmekte güçlük çektiklerini belirterek, ''Üst geçidin çıkış bölümü var, ama iniş bölümü yok. Yaklaşık 2,5 aydır böyle. Çok sıkıntı çekiyoruz. Bu konuya bir çözüm bulunmalı'' dedi.

    Fatma Nur Dinç ise üst geçit olmadığı için yolun karşısına geçmeye çalışan bir arkadaşının kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, yoldan geçmekten korktuklarını söyledi.

    Karayolları 123 Şube Şefi Fuat Öztürk de yolda yapılan genişletme çalışması nedeniyle üst geçidin bir bölümünün söküldüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:

    ''Ancak yol çalışmamız bittikten sonra TEDAŞ'a ait elektrik direği engel oluşturduğu için iniş merdivenlerini yapamadık. TEDAŞ Ağrı Müdürlüğü'ne dilekçe vermemize rağmen birkaç gün önce elektrik tellerinin yeri değiştirilebildi. Malum mevsim de kış olduğu için çalışma yapamıyoruz. Havanın ısınmasıyla üst geçidin iniş kısmını da yapacağız.''

    Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik de bölgenin belediye sınırları içerisinde yer aldığını, ancak çalışmayı karayolları ekiplerinin yapacağını ifade etti.

    Kaynak: AA





    Üst geçidin inişi olmayınca Yorumları