Öcalan'ın başvurusuna 15 gün süre   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-30-2013 (10:12)   Son Mesaj: 01-30-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    01-30-2013

    Öcalan'ın başvurusuna 15 gün süre

    Öcalan'ın başvurusuna 15 gün süre
    Öcalan'ın başvurusuna 15 gün süre

    Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruda bulunan bazı eksiklerin tamamlanması istendi.

    Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruda bulunan bazı eksiklerin tamamlanması istendi. Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda, mahkeme kararlarının asıllarının eksikliği tespit edilerek, belgelerin tamamlanması için 15 gün süre verildi.

    Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruda, mahkeme kararlarının asıllarının eksikliği ve istenen tazminat miktarının belirtilmediği tespit edildi.

    Bireysel Başvuru bürosuna, Öcalan'ın avukatları Cengiz Yürekli, Mazlum Dinç, Rezan Sarıca tarafından başvuru yapıldı.

    Dilekçede, Öcalan'ın doğum yeri ve tarihi Halfeti/Şanlıurfa ve 14 Nisan 1949 olarak yazılırken, yazışma adresi İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Mudanya/Bursa olarak belirtildi.

    Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu, 13 yıldır İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olarak cezasını infaz ettiği kaydedildi.

    Belge eksikliğinden süre verildi

    Başvuruyu inceleyen Bireysel Başvuru Hukuk Bürosu, iç hukuk yollarının tüketildiğine dair mahkeme kararlarının asıllarının başvuru ekinde bulunmadığını tespit etti.

    Maddi ve manevi zararın tazminin istendiği başvuru dilekçesinde, istenen tazminat miktarının yazılmaması da eksiklik olarak kabul edildi.

    Eksikliklerin giderilmesi için 15 gün süre verildi

    Eksiklikler tamamlanıp tekrar başvuru yapıldıktan sonra Bireysel Başvuru Bürosu'nda inceleme, belgelerde herhangi bir eksiklik olup olmadığı yönünden tekrar yapılacak. Başvuruda eksiklik saptanmazsa, kabul edilebilirlik ve kabul edilemezlik kararını verecek komisyonlara gönderilecek.

    Mahkemeye başvuran Öcalan 'mağdurum' dedi Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, ?Kürtlerin Manifestosu? başlıklı çalışmasını kitap yapma izni alamadığı için mağdur olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

    Kaynak: AA





    Öcalan'ın başvurusuna 15 gün süre Yorumları