Elazığ'da yıkım gerginliği   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-29-2013 (11:11)   Son Mesaj: 01-29-2013 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    01-29-2013

    Elazığ'da yıkım gerginliği

    Elazığ'da yıkım gerginliği
    Elazığ'da yıkım gerginliği

    Elazığ'da Belediye'nin "oturulamaz" raporu verdiği 7 katlı boş bina yıkılırken, bitişiğindeki diğer 7 katlı binanın duvarlarına zarar verdi. Kepçelerin kullanıldığı yıkım sırasında ailelerin oturduğu dairelerin duvarları delindi.

    Elazığ'da Belediye'nin "oturulamaz" raporu verdiği 7 katlı boş bina yıkılırken, bitişiğindeki diğer 7 katlı binanın duvarlarına zarar verdi. Kepçelerin kullanıldığı yıkım sırasında ailelerin oturduğu dairelerin duvarları delindi. Elazığ'da Valilik binasının karşısında yaklaşık 10 yıl önce yapılan 7 dairenin bulunduğu 7 katlı binaya Belediye tarafından eksik malzeme kullanıldığı için "oturulamaz" raporu verildi. 10 yıldır boş olan ve ülke dışında oturan sahipleri tarafından tekrar yapılması için bir müteahhite verilen bina bugün akşam saatlerinde kepçelerle yıkıldı. Saatlerce süren binanın yıkılışı sırasında bitişiğindeki 14 daireli 7 katlı sağlam Akdoğan apartmanrında oturan aileler evlerinin duvarlarının büyük bir gürültüyle yıkıldığını görünce korkuyla binayı terk etti.

    Güvenlik önlemi alınmadan 7 katlı bina yıkılırken, bitişiğindeki sağlam binanın bazı kolon ve oda duvarlarına hasar verince sağlam binadaki apartman sakinleri yıkım ekibine tepki gösterdi. Yıkım sırasında kendi evinin duvar ve balkonlarının yıkıldığını belirten Akdoğan apartmanı sakinlerinden Müfide Ural, "Çürük binayı yıkarken bizim sağlam binamıza zarar verdiler. Dördüncü ve beşinci katın duvarları yıkıldı. Mutfakları tamamen dağıldı. Eşyalar tamamen mahvoldu. Defalarca belediyeyi ve emniyeti aradık fakat kimse ilgilenmedi. Bizimde apartmanımız yıkılacak diye çok korkuyoruz. Yıkım sırasında çocuklarımızın hepsi evden kaçtılar. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

    Binanın altıncı katındaki balkon ve oda duvarları yıkılan Güner Ural adlı apartman sakini ise; bir ay önce belediye başkanlığı ile Cumhuriyet savcılığına müracaat ettiklerini belirterek, "Bu bina yıkılıyor, yarın öbür gün herhangi bir şey olmasın diye uyardık. Dün Emniyet Müdürlüğü'nü ve Belediye Zabıta ekiplerini aradım fakat hiçbiri ilgilenmedi. Emniyet'e hitliyle yıksınlar dememe rağmen 'bir şey olmaz' dediler. Bina yıkılsa zaten ne kıymeti kalır. Bugün yine söyledim ama izin almışız dediler kepçeyle yıktılar. Kepçelerin darbeleriyle bizim evlerin duvarları ve kolanlarıda zarar gördü" dedi

    Kaynak: DHA





    Elazığ'da yıkım gerginliği Yorumları