BM: Türkiye onlara çok cömert davranıyor   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 01-29-2013 (11:11)   Son Mesaj: 01-29-2013 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    01-29-2013

    BM: Türkiye onlara çok cömert davranıyor

    BM: Türkiye onlara çok cömert davranıyor
    BM: Türkiye onlara çok cömert davranıyor

    Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Bürosu (OCHA) Direktörü John Ging, Türkiye'deki sığınmacılara sunulan imkanların çok yüksek standartlarda olduğunu belirtirken sığınanlara yapılan yardımlara dikkat çekti.

    Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Bürosu (OCHA) Direktörü John Ging, Türkiye'deki sığınmacılara sunulan imkanların çok yüksek standartlarda olduğunu belirtirken sığınanlara yapılan yardımlara dikkat çekti. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Bürosu (OCHA) Direktörü John Ging, Türkiye'deki sığınmacılara sunulan imkanların çok yüksek standartlarda olduğunu belirterek, "Türk Hükümeti Suriyeli sığınmacılara inanılmaz cömert davranıyor, kendisine sığınanlara çok kaliteli yardım sunuyor" dedi.

    John Ging, BM insani yardım birimlerinin direktörleriyle Suriye ve bölgede yaptıkları incelemelerin ardından döndüğü New York'ta gazetecilere izlenimlerini aktardı.

    Åžam, Dera ve Humus'ta BM insani yardım birimlerinin direktörleriyle incelemelerde bulunduklarınıÂ*belirten Ging, Suriye'deki durumun her geçen gün kötüye gittiÄŸini vurguladı.

    Gittikleri her yerde 22 aylık çatışmanın sonuçlarını gördüklerini kaydeden Ging, şöyle konuştu:

    "Çatışmalar sonucu binalar tahrip olmuş, altyapı çökmüş, elektrik, iletişim ve su sistemleri çalışmıyor. İnsanlar yaşadıklarından yorgun düşmüş. Karşılaştığımız bütün anneler okulların ne zaman eğitime başlayacağını soruyor. Şu anda okullar sığınak olarak kullanılıyor. Suya ulaşılamaması nedeniyle tarım durma noktasında. Çatışmalar bugün bitse bile insanların normal hayata dönebilmeleri çok uzun zaman alacak."

    Hastaneleri de ziyaret ettiklerini anlatan Ging, kalifiye sağlık personelinin hastaneleri terk ettiğini, kalanların ise çok uzun çalışmaktan, hasta ve yaralı yoğunluğundan yorgun düştüğünü ifade etti.

    Ging, halkın en acil ihtiyacının ilaç olduğunu, ardından gıda, elektrik, su, giyecek ve barınma sorunlarının geldiğini anlattı.

    Ä°nsanların akrabalarının yanlarına sığındığını ve bir ailenin aynı anda çok sayıda kiÅŸiye ev sahipliÄŸi yapmak durumunda kaldığını anlatan Ging,Â*halkın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi.

    Dera ve Humus'ta ziyaret ettiği hastanelerde hava saldırıları ve ağır silahlarla yapılan tahribatı da gözlemlediklerini belirten Ging, hastanelerdeki ilaç tedarikinin çok yetersiz olduğunu vurguladı.

    -"Biz Türkiye'nin sunduğu imkanları sunamıyoruz"-

    John Ging, insani yardım ulaştırmada zorluklar yaşadıklarını kaydederek, "Çatışmaların yaşandığı birçok bölgeye girmemize izin verilmiyor. Bu nedenle gerekli yardımları ulaştıramıyoruz" dedi.

    BM personeline vize gibi konularda bürokratik zorluklar çıkarıldığını anlatan Ging, 18 BM personelinin Suriye rejimi tarafından tutuklandığını ve kendileriyle irtibat kurmalarına bile izin verilmediğini ifade etti.

    Yetkileri gereği Suriye rejimiyle koordineli çalışmak zorunda olduklarını kaydeden Ging, bu nedenle rejimin kontrolünde olmayan özellikle Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere yardım ulaştırmakta büyük zorluklar yaşadıklarını anlattı.

    Ging, kuzeyde yardım ulaştırılamayan bölgelerde uzun süreden beri devam eden çatışmalardan kaçanların Türkiye'ye sığındığını belirtti.

    Türkiye'ye sığınan Suriyelilere sağlanan yardımlardan da takdirle bahseden Ging, şunları söyledi:

    "Türkiye'deki sığınmacılara sunulan imkanlar gerçekten çok yüksek standartlarda. Türk Hükümeti Suriyeli sığınmacılara inanılmaz cömert davranıyor, kendisine sığınanlara çok kaliteli yardım sunuyor. Biz BM olarak diğer ülkelerdeki Suriyeli mültecilere bu kalitede imkan sağlayamıyoruz. Çünkü elimizdeki olanaklar buna izin vermiyor. Türkiye'nin sığınmacılara kendi imkanlarıyla sahip çıkmasını takdirle karşılıyoruz."

    Kaynak: AA





    BM: Türkiye onlara çok cömert davranıyor Yorumları