ErdoÄŸan'ın 'Åžanghay' önerisi ABD'yi ÅŸaşırttı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 01-29-2013 (10:13)   Son Mesaj: 01-29-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    01-29-2013

    Erdoğan'ın 'Şanghay' önerisi ABD'yi şaşırttı

    Erdoğan'ın 'Şanghay' önerisi ABD'yi şaşırttı
    Erdoğan'ın 'Şanghay' önerisi ABD'yi şaşırttı

    Başbakan Erdoğan'ın 'Şanghay Beşlisi'ni değerlendiririz' sözüne ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nuland'dan açıklama geldi. Nuland, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

    BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın 'Åžanghay BeÅŸlisi'ni deÄŸerlendiririz' sözüne iliÅŸkin ABD DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü Nuland'dan açıklama geldi. Nuland, Türkiye'nin NATO üyesi olduÄŸunu hatırlattı ve ÅŸunları söyledi: Â*ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Ä°stanbul'da kaybolduÄŸu belirtilenÂ*Amerikalı kadınla ilgili olarak, ABD'ninÂ*Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu ve Ankara BüyükelçiliÄŸi'nin konu üzerinde çalıştığını, kadının ailesi ve Türk yetkililerle temas halinde olduÄŸunu bildirdi.

    Nuland, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, ''ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın Türkiye'de kaybolduğuna dair haberlerin farkındayız. İstanbul'daki başkonsolosluğumuz ve Ankara'daki büyükelçiliğimiz bu konu üzerinde çalışıyorlar, aile ve Türk yetkililerle temas halindeler'' dedi.

    Nuland, mahremiyet kaygılarından ötürü bu konuda daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

    Brifingde Nuland'a, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın geçen haftaki bir televizyon mülakatında,Â*''Geçenlerde (Rusya Devlet BaÅŸkanı) Sayın Putin'e 'bizi Åžanghay BeÅŸlisi içine alın' dedim. Biz de AB'ye 'Allah'a ısmarladık' diyelim, ayrılalım oradan'' ÅŸeklindeki sözleri de soruldu.

    BaÅŸbakanÂ*ErdoÄŸan'ın bu sözlerini görmediÄŸini ifade eden Nuland, ''Açıkçası, Türkiye'nin aynı zamanda bir NATOÂ*üyesi olduÄŸu göz önüne alındığında, bu ilginç olur. Ne olacağını göreceÄŸiz'' dedi.

    Kaynak: AA





    Erdoğan'ın 'Şanghay' önerisi ABD'yi şaşırttı Yorumları