Türk dünyası ortak ordusu resmen kuruldu   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 01-29-2013 (10:10)   Son Mesaj: 01-29-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    01-29-2013

    Türk dünyası ortak ordusu resmen kuruldu

    Türk dünyası ortak ordusu resmen kuruldu
    Türk dünyası ortak ordusu resmen kuruldu

    Türkiye'nin da aralarında bulunduğu 4 ülkenin katılımıyla Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu.

    Türkiye'nin da aralarında bulunduğu 4 ülkenin katılımıyla Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı kuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan'ın katılımlarıyla TAKM'nin 25 Ocak'ta Bakü'de, kurularak faaliyetlerine başladığı bildirildi.

    Açıklamada, katılımcı ülkelerin askeri statülü kolluk kuvvetleri arasında işbirliğini geliştirmeyi öngören TAKM'nin hiçbir ülke ve kuruluşa karşı oluşturulmadığı belirtilerek, sadece barışa hizmet etmeyi ve vatandaşlarına insan odaklı çağdaş kolluk hizmeti vermeyi hedeflediği kaydedildi.

    Bütün üyelerin oy birliği ile ilk dönem başkanlığı ve teşkilatın daimi sekretaryalığı görevinin Türkiye'ye verildiği belirtilen açıklamada, ilk dönem başkanlığını 2014 yılı Mayıs ayına kadar yürütecek olan Türkiye'nin, Kırgızistan'a devredeceği ifade edildi.

    Ãœyeler arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe deÄŸiÅŸimini amaçlayan ve bölgedeki bütün ülkelere açık teÅŸkilatın ismini, kurucu üye ülkelerin baÅŸ harflerinden alanÂ*"TAKM"ın, sembolü iseÂ*"at"Â*olarak belirlendi.

    Kaynak: AA





    Türk dünyası ortak ordusu resmen kuruldu Yorumları