Mahkemeye baÅŸvuran Öcalan 'maÄŸdurum' dedi   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 01-29-2013 (11:13)   Son Mesaj: 01-29-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    01-29-2013

    Mahkemeye başvuran Öcalan 'mağdurum' dedi

    Mahkemeye başvuran Öcalan 'mağdurum' dedi
    Mahkemeye başvuran Öcalan 'mağdurum' dedi

    Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, ?Kürtlerin Manifestosu? başlıklı çalışmasını kitap yapma izni alamadığı için mağdur olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

    Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, ?Kürtlerin Manifestosu? başlıklı çalışmasını kitap yapma izni alamadığı için mağdur olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Metehan Demir'in haberi...

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bireysel baÅŸvuru hakkını kullandığını belirten Öcalan, kendisine yardımcı olunmasını istedi. Hürriyet'te yer alan habere göre, BaÅŸvuruyu ön incelemeye alan Anayasa Mahkemesi, Öcalan'a eksiklerini tamamlamak için süre verdi.Â*Bir vatandaÅŸ olarak bireysel baÅŸvurunun kendisinin de hakkı olduÄŸu tezinden yola çıkan Öcalan'a Anayasa Mahkemesi tarafından olumsuz yanıt verilmedi.

    ‘EKSÄ°KLERÄ° TAMAMLA' DÄ°YE SÃœRE VERÄ°LDÄ°

    Başvuru ön incelemeye alındı. Bunun sonucunda İmralı cezaevi üzerinden yapılan yazışmada, başvuruda bazı eksiklerin olduğu Öcalan'a bildirildi. Eksiklerin tamamlanması için süre verildi. Eksiklerin tamamlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi, Öcalan'ın başvurusunu resmen işleme koymayı gündeme alacak. Nihai karar, eğer başvuruyu da haklı bulursa Abdullah Öcalan'ın bu çalışması da basıldığında bizzat kendi adıyla kamuoyuna sunulmuş olacak.





    Mahkemeye başvuran Öcalan 'mağdurum' dedi Yorumları