Adana'daki Patriotlardan ilki aktif hale geldi   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-27-2013 (11:12)   Son Mesaj: 01-27-2013 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    01-27-2013

    Adana'daki Patriotlardan ilki aktif hale geldi

    Adana'daki Patriotlardan ilki aktif hale geldi
    Adana'daki Patriotlardan ilki aktif hale geldi

    Adana'da İncirlik Hava Üssü ile Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na konuşlandırılan Patriot savunma sistemlerine ait 12 fırlatıcının 5'inin aktif hale getirildiği bildirildi.

    Adana'da İncirlik Hava Üssü ile Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na konuşlandırılan Patriot savunma sistemlerine ait 12 fırlatıcının 5'inin aktif hale getirildiği bildirildi. Bu arada, Hollanda'dan gönderilen sistemlerin NATO komuta ve kontrol merkeziyle bağlantısı da sağlandı. Yetkililer, olası bir saldırıda sistemlerin füzeleri vurabileceğini bildirdi.

    Seyhan İlçe Komutanlığı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Hava Kuvvetleri İletişim Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Alabacak, Adana'ya konuşlandırılan Patriot hava savunma sisteminin ilk harekat yeteneğini kazandığını, ve operasyonel hale geldiğini söyledi. Alabacak, planlamaların Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve NATO'nun ilgili birimleri tarafından savunma, tehdit ve lojistik kriterler göz önünde bulundurularak yapıldığını kaydeden Alabacak, "Sistemler bugün 14.00 itibarıyla ilk harekat yeteneğini kazanmıştır. Sistemler şu andan itibaren tehdidi tespit ve önleme yeteneğine sahiptir. Aktif olarak herhangi bir tehdit belirlenmesi durumunda tespit ve önleme yapabilecek kabiliyettedir. Sahip olduğumuz milli hava savunma sistemlerinin takviye edilmesi amacıyla ve sadece savunma amaçlı olarak NATO'dan talep edilen Patriot hava savunma sistemlerinden ilki bugün Adana'dan operasyonel, yani ilk harekat yeteneğini kazanmış bulunmaktadır. Patriotlar Adana'da iki noktada konuşlandırılmıştır." diye konuştu.

    NATO Askeri Sözcüsü Yarbay Dariusz Kacperczyk de Hollanda'ya ait Patriot hava savunma sisteminin Adana Havalimanı yanındaki kışlada, diğerinin ise İncirlik Hava Üssü'nde kurulduğunu açıkladı. Kacperczyk, Hollanda'nın 2 bataryasının bulunduğunu, Recai Engin Kışlası'nda 5, İncirlik Hava Üssü'nde ise 7 fırlatıcının konuşlandırıldığını belirterek, ''Patriot füzeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin geçen yılın sonuna doğru yaptığı istek üzerine Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş'ta konuşlandırılmıştır. Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş'ta toplam 3,5 milyon nüfusu korumak amacıyla bu sistemler konuşlandırılmıştır. Asıl amaç buranın savunmasıdır. Saldırı amacı ve uçuşa yasak bölge oluşturulmayacaktır. Patriotların buraya gelmesinin sebebi, mevcut Türkiye'nin sahip olduğu hava savunma sistemine yardımcı olmaktır. Şu an itibariyle arkamda duran Patriot bataryası aktiftir. Suriye'den gelebilecek herhangi bir hava saldırısına karşı savunma yapabilir.''

    Hollanda Birlik Sistem Komutanı Albay Marcel Buis de hava savunma sisteminin parçalarıyla ilgili özet bilgi verdi. Buis, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki Patriot sisteminin şubat ayında aktif hale getirileceğini sözlerine ekledi.

    CİHAN





    Adana'daki Patriotlardan ilki aktif hale geldi Yorumları