Türkiye Barış Meclisi'nden İmralı desteği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-27-2013 (11:14)   Son Mesaj: 01-27-2013 (11:14)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    01-27-2013

    Türkiye Barış Meclisi'nden İmralı desteği

    Türkiye Barış Meclisi'nden İmralı desteği
    Türkiye Barış Meclisi'nden İmralı desteği

    Türkiye Barış Meclisi çatısı altında bir araya gelen sendika, sivil toplum kuruluşu, akademi, medya, edebiyat, sanat ve iş dünyası temsilcileri, İmralı'daki görüşmelere destek verdiklerini açıkladı.

    Türkiye Barış Meclisi çatısı altında bir araya gelen sendika, sivil toplum kuruluşu, akademi, medya, edebiyat, sanat ve iş dünyası temsilcileri, İmralı'daki görüşmelere destek verdiklerini açıkladı. Taxim Hill Otel'de düzenlenen ''Barışa Omuz Veriyoruz Forumu''nun açılışında konuşan Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz, Paris'te öldürülen üç kadın için Diyarbakır'da düzenlenen törende ''savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz'' sloganının bir kez daha görüldüğünü ve bu barış fırsatının kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

    Eski bakanlardan Ziya Halis, barışın uzun yıllardır arzu edilen bir konu olduğunu dile getirerek, ''Bugün gelinen noktada bu süreçten umutluyuz, yeni bir dili, ortak paydayı bulmak gerekiyor. Olumsuzluklar yerine olumlu gelişmeleri öne çıkarmak gerekiyor. Empati yapmak son derece önemli ama bu empatinin samimiyetle yapılması gerekiyor'' diye konuştu.

    Konuşmaların arından, 104 imzanın yer aldığı ortak metni, edebiyatçı Necmiye Alpay okudu.

    Sürecin mümkün olduğu kadar şeffaf hale getirilmesinin büyük bir ihtiyaç olduğu ve görüşmelerin, ''özlemi çekilen barışın kapısını ciddi bir biçimde araladığı'' belirtilen metinde, ''Toplumun neredeyse bütün kesimlerinde farklı ölçülerde var olan güvensizliği, korkuyu, tedirginliği ve kaygıyı gidererek süreci ilerletmek, huzur ve güveni arttıracaktır'' ifadeleri yer aldı.

    Bu doğrultuda atılacak demokratik adımların, adresine bakılmadan sahiplenileceği vurgulanan metinde, şu görüşlere yer verildi:

    ''TBMM'den başlayarak, çözüme katkı sunabilecek bütün taraf ve kesimleri sürecin parçası haline getirmek, demokratik, adil ve kalıcı çözümü kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Hiç kuşku yok ki bu büyük sorunun çözümü istisnasız herkese büyük sorumluluk ve görevler yüklemektedir. Bunun bilincinde olan ve yıllardır bu doğrultuda çaba gösteren insanlar olarak, geçmişten çıkarılan dersler ışığında herkesi bu zorlu büyük yürüyüşe katılmaya, destek olmaya, sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bu yoldan yürünerek barış ve refah içinde, demokratik ve yeni bir Türkiye'ye ulaşabiliriz.''

    Kaynak: AA





    Türkiye Barış Meclisi'nden İmralı desteği Yorumları