Peygamberimiz insanlara sevmeyi öğretti   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-24-2013 (10:11)   Son Mesaj: 01-24-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    01-24-2013

    Peygamberimiz insanlara sevmeyi öğretti

    Peygamberimiz insanlara sevmeyi öğretti
    Peygamberimiz insanlara sevmeyi öğretti

    İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, Peygamber Efendimiz'in (sas), insanlığı nasıl sevdiğini, insanların birbirlerini nasıl sevmesi gerektiğini anlattığını söyledi.

    İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, Peygamber Efendimiz'in (sas), insanlığı nasıl sevdiğini, insanların birbirlerini nasıl sevmesi gerektiğini anlattığını söyledi. Kocabıyık, "Efendimiz (sas), yakınlarına sevgisini davranışlarıyla hissettirdiği gibi, bunu sözle de dile getirirdi. Siz de sevdiklerinize sevdiğinizi söyleyin" dedi.

    Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER)'nin Mevlid Kandili dolayısıyla tertiplediği 'Mevlid Kandili ve Efendimizi Anma' adlı programda peygamber âşıkları 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu'nu doldurdu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı program yaklaşık 5 saat sürdü. Programa; Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, mülkiye amirleri, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salon girişinde ilk olarak Kutsal Emanetler Sergisi açıldı. Vatandaşlar, sergiye büyük ilgi gösterdi. Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın seslendirdiği marşlardan sonra Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii Başimamı Ahmet Karalı, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

    "GÖNÜL DÜNYAMIZDA HZ. MUHAMMED MUSTAFA'NIN (SAS) YERİ AYRIDIR"

    İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, konuşmasında, Müslümanların gönül dünyalarında, Peygamber Efendimiz'in (sas) yerinin ayrı olduğunu vurguladı. Kocabıyık, "Salonun bu kadar dolu olması beni çok mutlu etti. Efendiler efendisi, kainatın efendisi Peygamber Efendimiz'i (sas) seven Anadolu insanı, camiler almayınca böyle salonlar dahi almıyor. Bu, şunu gösteriyor, gönül dünyamızda gönül evlerimizde Hz. Muhammed Mustafa'nın (sas) yeri ayrıdır. Ben de O'na (sas) olan heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu salonların almayışı Peygamber Efendimiz'e (sas) karşı yeniden bir kıprayış, bir hareket var, Sevgili Peygamberimiz'e (sas) olan bağlılığımızı, imanımızı yeniden güçlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

    KIDİMDER Başkanı Necati Karakuş da Resulü Ekrem'in (sas) kutlu doğumunu anma, bu vesile ile O'nun (sas) örnek hayatını hatırlama geleneğinin güzel bir miras olduğunu söyledi. Karakuş, "Osmanlı Devleti, mevlid töreni ile Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerini anmayı sürdürdü. Yüzyıllarca Sultan Ahmet'ten, Bursa Ulucami'ye, Selimiye'den Erzurum Lalapaşa Camii'ne kadar tüm mabetler o kutlu günde salatu selamlarla çınlar. O'nun (sas) adını anarak, mağfiret için el açar müminler. Biz de bu vesile ile insanlığın ümidi Efendimiz'in (sas) peygamberlik vasıflarını bir kez daha hatırlamak istedik." dedi. Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek de Mevlid Kandili'nin, Peygamberimiz'in (sas) doğumuyla dünyayı aydınlatması anlamına geldiğini ifade etti.

    SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

    Sunuculuğunu, Mehtap Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mesut Baran'ın yaptığı programda, Türk tasavvuf müziği ve Türk sanat müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi'nin seslendirdiği ilahiler büyük beğeni aldı. Mevlid Kandili programı çerçevesinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın ödül töreni de programda düzenlendi. 324 öğrencinin katıldığı yarışmada birinci gelen Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Salih Doğu'ya iPad 2, kitap seti
    ve 100 liralık hediye çeki verildi. İkinci olan Kızılırmak Lisesi'nden Hüdai Kahriman'a dijital fotoğraf makinesi, kitap seti ve 100 lira, üçüncü olan Gonca Anadolu Lisesi'nden Kader Yalçi'ye kol saati, kitap seti ve 100 lira ve dördüncü gelen Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Hatice Kamalı'ya MP4, kitap seti ve 100 lira takdim edildi. Ayrıca, salon girişinde 500 salavat yarışması düzenlendi. Programın sonuna kadar salonda toplam 5 milyon salavat çekildi. Kura sonunda dereceye giren bir kişiye tablet bilgisayar, iki kişiye Maltepe Dershanesi'nden bir yıl süresince ücretsiz dershane sözü verildi. Diğer dereceye girenler de kitap seti ile ödüllendirildi.

    Kaynak: CİHAN





    Peygamberimiz insanlara sevmeyi öğretti Yorumları