Gül'den Reis-ül Ulema Kavazoviç'e destek sözü   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 01-24-2013 (10:14)   Son Mesaj: 01-24-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    01-24-2013

    Gül'den Reis-ül Ulema Kavazoviç'e destek sözü

    Gül'den  Reis-ül Ulema Kavazoviç'e destek sözü
    Gül'den Reis-ül Ulema Kavazoviç'e destek sözü

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Balkanlar'da istikrar ve refahın tesisine büyük önem verdiğini, Bosna Hersek'in Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyon sürecine desteğin süreceğini belirtti.

    CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Balkanlar'da istikrar ve refahın tesisine büyük önem verdiÄŸini, Bosna Hersek'in Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyon sürecine desteÄŸin süreceÄŸini belirtti. CumhurbaÅŸkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bosna Hersek Reis-ül UlemasıÂ*Hüseyin Kavazoviç'i kabul eden Gül, Mevlit Kandili'ni tebrik ettiÄŸi Kavazoviç'i, aralık ayında bu görevine seçilmesinden dolayı da kutladı.

    Türkiye'nin Balkanlar'da istikrar ve refahın tesisine büyük önem verdiğini, bu kapsamda Bosna Hersek'in Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyon sürecinin en güçlü destekçilerinden olduğunu vurgulayan Gül, uluslararası camianın da bu bağlamdaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Gül, geleceğe umutla bakılabilmesi için tüm tarafların sağduyu ve teenniyle hareket etmesinin elzem olduğunun altını çizdi.

    Köklü tarihi ve beşeri bağlara sahip olunan Bosna Hersek halkına desteğin süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu dost halkın tüm kesimlerine selamlarının ve iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

    -''Sırbistan'daki istikrar önemli''-

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kavazoviç de Balkanlar'da yaşayan tüm toplumlarla iyi ilişkiler kurmaya kararlı olduklarını, bu toplulukların yüzyıllardır iç içe, uyumlu biçimde yaşadıklarını ve bundan sonra da bir arada yaşayacaklarını vurguladı.

    Kavazoviç, Balkanlar'da kalıcı barış, huzur, güvenlik ve refahın tesisi için Bosna-Hersek'in NATO ve AB üyeliğinin daha fazla zaman kaybedilmeden gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Bu bağlamda Sırbistan'daki istikrarın önemine dikkati çeken Kavazoviç, Bosna-Hersek ekonomisinin güçlendirilmesinde de uluslararası camianın ve Türkiye'nin desteğinin devamına ihtiyaç bulunduğunu kaydetti. Kavazoviç ayrıca başında bulunduğu kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Gül'den Reis-ül Ulema Kavazoviç'e destek sözü Yorumları