Paris suikastının tutuklusu açıklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-22-2013 (11:10)   Son Mesaj: 01-22-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    01-22-2013

    Paris suikastının tutuklusu açıklandı

    Paris suikastının tutuklusu açıklandı
    Paris suikastının tutuklusu açıklandı

    Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Kürdistan Enformasyon Merkezi'nde 3 kadın PKK'nın öldürülmesiyle ilgili "1 numaralı" şüphelinin Ömer Güney olduğunu açıkladı.

    Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Kürdistan Enformasyon Merkezi'nde 3 kadın PKK'nın öldürülmesiyle ilgili "1 numaralı" şüphelinin Ömer Güney olduğunu açıkladı. SAKİNE'Yİ EN SON GÖREN KİŞİ[/B]

    Savcının açıkladığına göre Ömer Güney PKK'lı Sakine Cansız ile en son görüşen kişi. 2 yıldır PKK üyesi olarak bilinen Ömer Güney, kamera kayıtlarına göre cinayetin işlendiği binaya Sakine Cansız ile birlikte geldi. Sadece 20 dakika sonra otoparka geri dönerek 12 dakika sonra da binaya yeniden girdi. Dönüşte elinde taşıdığı bir çanta dikkat çekerken kapıdaki şifreyi de kodlamadan içeri girdi. Fransız savcısının 1 numaralı şüpheli olarak açıkladığı Ömer Güney'in fotoğrafına ise Hürriyet'ten Arzu Çakır Morin ile Çetin Aydın ulaştı.

    Öldürülen kadın PKK'lılardan birinin yakınlarının aramasıyla olaydan haberdar olduklarını açıklayan Savcı Molins olayın ayrıntıları hakkında şunları söyledi;

    SANİYE SANİYE CİNAYET

    Ömer Güney 45 dakika kadar binada kaldı. Saat 12.56'da çıkarken de başını kapüşon ile kapatmıştı. Katliam büyük ihtimalle 12.43 ile 13.21 saatleri arasında işlendi. Bu saatler de Ömer Güney'in binaya girdiği saatlerle çakışıyor. Üstelik polisin cinayet aletini taşıdığını düşündüğü çanta Güney'in arabasının torpido gözünden çıktı ve üzerinde barut izleri tespit edildi. Bütün bu unsurlar birleştiğinde Güney'in cinayeti tek başına ya da işbirlikçileri ile birlikte işlediği tezini güçlendiriyor.

    4'ÜNCÜ BARDAK

    Dairede çatışma izi yok. Tek silahtan ateş ediliyor. 7.65 mm. Tek şarjörden mi yoksa birden fazla şarjörü olan bir otomatik silahtan mı çıktığını söylemek henüz olanaklı değil. Mutfakta 4'üncü bardak vardı. 4'üncü kişiyi aradık. Ve bardaktaki izlerden bu kişinin Ömer Güney olduğunu tespit ettik. Sakine Cansız'ın şoförü ve PKK tarafından Cansız'a Paris'te eşlik etmesi için belirlenen kişi olduğunu tespit ettik. Cansız'ın PKK içindeki hiyerarşik pozisyonu göz önüne alınarak örgüt bu kişiyi görevli olarak belirlemiş. Güney önce bize Cansız'ın yakını olarak geldi. Neden hemen cinayetin ardından gelmediğini can güvenliği endişesiyle açıkladı. Görevini "ayrıcalıklı" olarak tanımladı. 8 Ocak'ta, bir bankadan 1000 Euro çektiğini tespit ettik. Yoksul olduğu söylenen birinin üzerinde bulunan 930 Euro vardı. Bunun nereden geldiğini hâlâ bilmiyoruz. Cinayeti kabul etmedi. Bulunan DNA izi Ömer Güney'e ait değildi. Ama bu, Güney'in ateş etmediği anlamına gelmez. Cinayeti tek kişli mi işledi? Henüz bilmiyoruz. Biz sadece şüphelerimizin sabit olduğu kişiyi açıklıyoruz.

    "KOMPLO KURBANIYIM"

    Güney'in yöneltilen tüm iddiaları reddettiği ve "kendisine yönelik bir komploya kurban gittiğini, video görüntülerinin manipüle edildiğini, çantasına silahın da başkası tarafından konulduğunu" söylediği öğrenildi. Ancak polis önce binaya ikinci kez girdiğini açıklamayan, ardından "binaya en fazla 5 dakikalığına Cansız'ın verdiği meyve suyu ve şekerleri almak için geri döndüğünü" söyleyen Güney'in görüntülerde 45 dakika içeride kaldığı tespit edildi.

    CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞ

    İddiaya göre Güney, 15 Ocak'ta oturduğu mahallede düzenlenen cenaze ve taziye törenine katıldı. Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker de bu konuyla ilgili, "Olabilir, mümkündür. Bana da gördüklerini söylediler. Bazıları benzettiğini, bazıları da gördüğünü söyledi. Katılmıştır" dedi.

    Kaynak: Hürriyet Planet





    Paris suikastının tutuklusu açıklandı Yorumları