Genelkurmay: 7gün 24 saat savunmadayız   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-21-2013 (10:14)   Son Mesaj: 01-21-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 295  

    01-21-2013

    Genelkurmay: 7gün 24 saat savunmadayız

    Genelkurmay: 7gün 24 saat savunmadayız
    Genelkurmay: 7gün 24 saat savunmadayız

    Genelkurmay Başkanlığı 7/24 siber savunma yapıldığı, TSK çağında bilinçlendirme çalışmasyı yapıldığını açıkladı.

    Genelkurmay Başkanlığı 7/24 siber savunma yapıldığı, TSK çağında bilinçlendirme çalışmasyı yapıldığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın kara, deniz, hava ve uzay harekât alanlarının yanında, yeni bir harekât alanı olan siber ortamda da yeteneklerini geliştirdiğini belirterek ?TSK'nın kullandığı siber ortamda bulunan tüm sistemlerin siber savunması yapılmakta, Siber olaylara 7/24 esasına göre müdahale edilmekte, TSK çapında bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yürütülmektedir? açıklamasını yaptı.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde ?Türk Silahlı Kuvvetleri Siber Savunma Faaliyetleri? konulu bir açıklama yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara, deniz, hava ve uzay harekât alanlarının yanında, yeni bir harekât alanı olan siber ortamda da yeteneklerini geliştirdiği belirtilen açıklamada, ?Bu kapsamda; siber tehditleri önleyerek, gelişmiş siber savunma ikaz ve tepki sistemlerine sahip güçlü bir merkezi siber savunma yeteneği kazanmak maksadıyla 2012 yılında TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı teşkil edilmiştir. TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜBİTAK ve diğer kamu kurumları ile koordineli olarak faaliyetlerini icra etmektedir. Ayrıca NATO ile eşgüdüm içerisinde görevlerini ulusal ve uluslararası alanda yürütmektedir? denildi.

    Genelkurmay, ?Bu kapsamda TSK'nın kullandığı siber ortamda bulunan tüm sistemlerin siber savunması yapılmakta, siber olaylara 7/24 esasına göre müdahale edilmekte, ulusal olarak ve NATO tarafından icra edilen tatbikatlara iştirak edilmekte, TSK çapında bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yürütülmekte, TSK tarafından kullanılan ağlarda düzenli olarak siber güvenlik denetlemeleri ve testleri yapılmaktadır? bilgisini verdi. (ANKA)





    Genelkurmay: 7gün 24 saat savunmadayız Yorumları