Hrant Dink'i yağmur altında andılar   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-20-2013 (10:15)   Son Mesaj: 01-20-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    01-20-2013

    Hrant Dink'i yağmur altında andılar

    Hrant Dink'i yağmur altında andılar
    Hrant Dink'i yağmur altında andılar

    Şişli'de çalıştığı gazete binasının önünde vurularak hayatını kaybeden eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 6. yılında Agos Gazetesi önünde karanfillerle anıldı. Yağmura rağmen anma törenine katılanlar, suikaste ilişkin adalet beklentilerini yineledi.

    Şişli'de çalıştığı gazete binasının önünde vurularak hayatını kaybeden eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 6. yılında Agos Gazetesi önünde karanfillerle anıldı. Yağmura rağmen anma törenine katılanlar, suikaste ilişkin adalet beklentilerini yineledi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Şişli Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Hrant Dink'i anmak için Osmanbey'deki Agos Gazetesi önüne doğru yürüyüşe geçti. 'Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeni'yiz' sloganları atan grup, gazetenin önüne kadar geldi. Burada toplanan eylemciler, Dink'in vurulduğu yere karanfiller bıraktı. Daha sonra gazete binasının penceresinden Dink'in arkadaşları duygu ve düşüncelerini açıkladı. Dink'in vurulduğu saat olan 15.00'da saygı duruşunda bulunuldu.

    Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, pencereden yaptığı konuşmada, "Bugün 6. yıl oldu. Altıncı özlem dolu, ama kararlılıkla onun vurulduğu yerde bulunuyoruz. Sizlerle dertleşeceğim. İyilik eden yok, herkes suç işliyor. İşlemeye devam ediyor. Suçu işlerken maalesef düşünce de algıda körleşmiş ve kapalıdır. Kazanç birikim üstünlük derken kimleri yok ediyorlar. Nelerden de mahrum kalıyorlar?" ifadelerini kullandı.

    Törende konuşma yapan bir diğer isim ise yazar Hidayet Şefkatli Tuksal oldu. Tuksal, "Hep birlikte buradayız. Bu ülkenin her kesiminden kendisini Hrant Dink'e borçlu hisseden onu kaybı ile kendisinden parça kaybettiğine inanan ve onun için adalet isteyen insanlar olarak buradayız. 6 yıldır bu ülkede adaletin tecelli etmesini bekliyoruz." dedi.

    Konuşmaların ardından müzik eşliğinde anma töreni bir süre daha devam etti. Yağmurun da etkisiyle kalabalık grup konuşmaların ardından caddeden ayrıldı.

    Kaynak: CİHAN





    Hrant Dink'i yağmur altında andılar Yorumları