Tuzla'dan Suriyeli sığınmacılara yardım   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-19-2013 (10:10)   Son Mesaj: 01-19-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 373  

    01-19-2013

    Tuzla'dan Suriyeli sığınmacılara yardım

    Tuzla'dan Suriyeli sığınmacılara yardım
    Tuzla'dan Suriyeli sığınmacılara yardım

    Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle, Suriyeli sığınmacıların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan yardım kampanyasında ilk tır yola çıktı.

    Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle, Suriyeli sığınmacıların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan yardım kampanyasında ilk tır yola çıktı. Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye'de devam eden ve katliam boyutuna ulaşan saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirme mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlatıldı.

    Kampanyanın ilk gününde Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi tarafından temin edilen malzemeler, Gönül Elleri Çarşısı'nda tıra yüklenerek gönderildi.

    Bin 600 battaniye, 250 koli erzak, 100 adet elektrikli ısıtıcı ve 30 adet set üstü ocaktan oluşan malzemelerin yüklendiği tır, Prof. Dr. M. Cevat Akşit'in okuduğu duayla yola çıktı.

    Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı tarafından uğurlanan tır, yardım malzemelerini Gaziantep'teki Koordinatör Valiliği'ne teslim edecek.

    Uğurlama töreninde konuşan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Koordinatör Valilik'ten alınan bilgi çerçevesinde, sığınmacıların battaniye, ısıtıcı ve gıda maddelerine acil ihtiyaç duyduğunu, Tuzlalı vatandaşlardan özellikle bu tür bağışları beklediklerini ifade etti.

    Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da Suriyeli sığınmacılar için yapılan yardımların insani bir görev olduğunu belirterek, ''Sayın Başbakanımızın öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında topladığımız malzemeleri göndermeye devam edeceğiz. Bu yardımlar, ülkemize sığınanlar ve sınırın diğer tarafında kalıp zor şartlarda barınanlar için de yapılıyor. Gaziantep'teki Koordinatör Valiliği'nin öncelik tespitine göre topladığımız yardımları yine bu valiliğimize gönderiyoruz. Valilik de yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Tuzlalı hemşehrilerimizin kampanyaya desteğini bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

    Kampanyaya katılmak ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, Tuzla Belediyesi'nin ''444 0 906'' numaralı telefonunu arayarak ayrıntılı bilgi alabilir ve yardımlarını Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'na teslim edebilirler.

    Kaynak: AA





    Tuzla'dan Suriyeli sığınmacılara yardım Yorumları