Birand, ErdoÄŸan'ı arayıp helallik istemiÅŸ   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 01-18-2013 (10:11)   Son Mesaj: 01-18-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 336  

    01-18-2013

    Birand, Erdoğan'ı arayıp helallik istemiş

    Birand, Erdoğan'ı arayıp helallik istemiş
    Birand, Erdoğan'ı arayıp helallik istemiş

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanarak bu akşam hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand'la ilgili bazı anılarını anlattı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanarak bu akşam hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand'la ilgili bazı anılarını anlattı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN CNN Türk'te Deniz Arman'a konuşan Başbakan Erdoğan, Birand'ın vefatıyla ilgili şunları söyledi:

    Öncelikle sayın Birand'ın vefatından dolayı müteessir olduk. Birand'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

    KOKOREÇ ANISI

    Birand'la hukukumuz çok çok eski. 32. Gün programı vesilesiyle tanımıştım kendisiyle. Belediye baÅŸkanlığı döneminden beri tanışırız. HaydarpaÅŸa lisesindeki programımızı hiç unutamam. Defalarca söyleÅŸi yaptık. Kimyalarımız uyardı. Yaptığı söyleÅŸilerden çok zevk almışımdır. Son söyleÅŸimizde 28 Åžubat belgeseli için AK Parti Genel Merkezi'ne gelmiÅŸti. AkÅŸam yemeÄŸi yedik orada. Bu yemeÄŸin bir anlamı vardı. Seçim öncesi programımız vardı. Yemek yiyelim dedim. Benim menüm "kokoreçtir" dedim.Â*Bir feryat atmıştı, o feryadıyla birlikte ben Mehmet Ali Bey'in kokoreçi çok sevdiÄŸini anlamıştım. Bülent Arınç bey, kendi arkadaÅŸlarım birlikte çıkıp orada kokoreçi beraber yemiÅŸtik. O da bizim ayrı bir anımızdı.'

    Mesleğini çok seven biriydi. Özel sohbetleri habere dönüştüren biriydi.

    "ERDOÄžAN'LI YILLAR" BELGESELÄ° YAPACAKTI

    'Erdoğan'lı Yıllar' diye yeni bir belgesel hazırlama arzusundaydı. Bunun benden sözünü almıştı. Hazırlıklarına da başlamıştı ama maalesef tamamlanması mümkün olmadı.

    BENÄ° ARAYIP HELALLÄ°K Ä°STEDÄ°

    GazeteciliÄŸi dışında belli hassasiyetleri olan biriydi. 2011 yılında ciddi bir ameliyat geçirdi. Ameliyat öncesi beni aradı. Senden helallik istiyorum, dua istiyorum dedi. Duanın gücüne inanan, önem veren bir insandı. Hatta ben de dedim ki, sabah kalktığımda eÅŸimle ben dua edeceÄŸim dedim. Dua isterken bile sempatikti. Medyamız açısında acı bir kayıptır. Hepimiz şüphesiz öleceÄŸiz. Kimimiz nasıl nerede öleceÄŸi belli deÄŸil. Medyamımızın da başı saÄŸolsun diyorum. EÅŸine sabr ve metanet temenni ediyorum.Â*

    Gülen, Birand için taziye yayınladı Fethullah Gülen, vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand için bir taziye mesajı yayınladı.

    Kaynak: Haber7





    Birand, Erdoğan'ı arayıp helallik istemiş Yorumları