O terörist hakkında rekor ceza istemi   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-15-2013 (10:15)   Son Mesaj: 01-15-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 304  

    01-15-2013

    O terörist hakkında rekor ceza istemi

    O terörist hakkında rekor ceza istemi
    O terörist hakkında rekor ceza istemi

    Gediktepe saldırısına katılan terörist Rıdvan Yalçınkaya için hazırlanan iddianamede 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 383 yıl hapis cezası istendi.

    Gediktepe saldırısına katılan terörist Rıdvan Yalçınkaya için hazırlanan iddianamede 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 383 yıl hapis cezası istendi. Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 9 askerin şehit olduğu Gediktepe saldırısı ile İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan ve ailesine yönelik saldırılara katılan Rıdvan Yalçınkaya isimli terörist ile ilgili iddianameyi tamamladı.

    İddianame Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Gediktepe saldırısından 2 yıl sonra teslim olan terörist Yalçınkaya için rekor ceza talebi geldi.

    Gediktepe saldırısında şehit olan askerler için "Kasten adam öldürmek" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından 10 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

    İddianamede ayrıca, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek, ve Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan terörist Yılçınkaya'nın 383 yıl hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

    Yalçınkaya, iddianamede yer alan ifadesinde, saldırı emrinin, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden "Abbas" kod adlı Duran Kalkan tarafından verildiği söyledi.





    O terörist hakkında rekor ceza istemi Yorumları