Suriye'yi ÅŸimdi de ilaçsızlık vurdu   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 01-15-2013 (10:15)   Son Mesaj: 01-15-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    01-15-2013

    Suriye'yi şimdi de ilaçsızlık vurdu

    Suriye'yi şimdi de ilaçsızlık vurdu
    Suriye'yi şimdi de ilaçsızlık vurdu

    Suriye rejimine bağlı güçlerin yoğun saldırılarına maruz kalan Halep'te sarılık hastalığının yayıldığı ve kent sakinlerinin ilaç sıkıntısı nedeniyle tedavi imkanı bulamadığı bildirildi.

    Suriye rejimine bağlı güçlerin yoğun saldırılarına maruz kalan Halep'te sarılık hastalığının yayıldığı ve kent sakinlerinin ilaç sıkıntısı nedeniyle tedavi imkanı bulamadığı bildirildi. Suriye Devrim Komiteleri Sözcüsü Muhammed el-Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'te rejim güçlerine ait birçok noktayı ele geçirdiğini bunun da ordunun mühimmat sevkiyatına darbe vurduğunu belirtti. Halebi, ''Rejim güçleri, Suriye halkından intikamını meydanlarda gerçekleştirdiği infazlar, elektrik kesintileri ve ilaç üreten laboratuvarların çalışmasını engelleyerek alıyor'' dedi.

    Bölgede sarılık hastalığının yayıldığını söyleyen Muhammed Halebi, Halep halkının, ilaç bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadığını kaydetti.

    Yeni kontrol noktaları

    Halep'teki çatışmaların seyrine ilişkin açıklamalarda da bulunan Halebi, rejime bağlı güçlerin onlarca yeni kontrol noktası oluşturduğunu, ordunun talimatlarına karşı gelmemeleri için kent sakinlerine gözdağı verdiğini söyledi. ÖSO'nun ise buna karşılık ordu ve rejime bağlı Şebbiha adlı milis güçlerinin merkezlerine saldırılar düzenlediğini ifade eden Halebi, son saldırıda 15 Şebbiha üyesinin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını bildirdi.

    Muhammed Halebi, Suriye ordusu ve ÖSO arasındaki çatışmaların Halep'in Salahaddin, Seyfuddevle, el-İzea, Bustan el-Paşa ve eski Halep bölgelerinde devam ettiğini belirterek, ''En-Neyrib askeri havaalanı, uluslararası Halep havaalanı ve el-Kindi Hastanesi yakınlarında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Ancak Menağ, Kuveyres ve el-Cerah askeri havaalanları hala ÖSO'nun kontrolü altında'' diye konuştu.

    Â*

    Kaynak: AA





    Suriye'yi şimdi de ilaçsızlık vurdu Yorumları