Abdullah Öcalan'ın izleyebileceği 12 kanal   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-15-2013 (11:13)   Son Mesaj: 01-15-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 317  

    01-15-2013

    Abdullah Öcalan'ın izleyebileceği 12 kanal

    Abdullah Öcalan'ın izleyebileceği 12 kanal
    Abdullah Öcalan'ın izleyebileceği 12 kanal

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'ın odasına 12 Ocak'tan itibaren 42 ekran LCD ekran televizyon konulduğunu ve 12 kanal izleyebildiğini açıkladı.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'ın odasına 12 Ocak'tan itibaren 42 ekran LCD ekran televizyon konulduğunu ve 12 kanal izleyebildiğini açıkladı. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'a TV verilmesi ve izlediği kanallar hakkında Bakanlar Kurulu sonrası bir açıklama yaptı. Arınç, 12 Ocak 15.30 itibariyle Öcalan'ın, 'TRT 1, TRT 6, CNNTURK, Kanal 7, Samanyolu, Show TV, Kanal D, ATV, Star, Ülke TV, Kanal 24 ve NTV' yayınlarını izleyebilmekte olduğunu söyledi.

    Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a TV verilmesi ve izlediği kanallar konusuna açıklık getirdi. Arınç, Adalet Bakanlı'ğından gelen bir metni okudu:

    "İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, İdare ve Gözlem Kurulu diye bir kurul var. Bu kurul, daha önce Öcalan'a çeşitli disiplin cezaları vermiş. Demek ki infaz kurumundaki bazı davranışları sebepleriyle. Bu cezaların tamamı da 2011 sonu itibariyle sona ermiş. Sonra yeni hüküm var kanunda, bir yıllık gözlem süresi içerisinde yani Aralık'ın sonuna kadar kendisi gözlenmiş. Bu süre içerisinde gözetim servisi ve psikososyal yardım servisinin gözlem ve değerlendirmesi sonucu disiplin cezasını ya da soruşturmasını gerektirecek bir eyleminin ya da uyumsuz davranışlarının olmadığı, diğer hükümlülerle uyumlu davranış içerisinde olduğu, yürürlükte mevzuat hükümlerine aykırı davranış içinde olmadığı gözlenmiş. Buna kim karar veriyor? Bu kuruldaki idare ve gözlem kurulu. Bu sebeple 12 Ocak 2013 günü odasına 42 ekran LCD televizyon konulmuş. Aynı gün saat 15.30 itibariyle diğer hükümlüler gibi TRT 1, TRT 6, CNNTURK, Kanal 7, Samanyolu, Show TV, Kanal D, ATV, Star, Ülke TV, Kanal 24 ve NTV yayınlarını izleyebilmektedir."

    Arınç: Oktay Vural hekime gözüksün Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Fransa'da öldürülen PKK'lıların cenazelerinin Türkiye'ye getirilecek olmasıyla ilgili olarak konuştu.





    Abdullah Öcalan'ın izleyebileceği 12 kanal Yorumları