O görüntüler 3 yıl öncesine ait çıktı!   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 01-14-2013 (10:12)   Son Mesaj: 01-14-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 295  

    01-14-2013

    O görüntüler 3 yıl öncesine ait çıktı!

    O görüntüler 3 yıl öncesine ait çıktı!
    O görüntüler 3 yıl öncesine ait çıktı!

    Nevşehir Valiliği, bugün bazı yazılı ve görsel medyada yer alan haberlere ilişkin, engellilerin barındırıldığı bakım merkezinde 'Devletten para alıp özürlüye dayak atıyorlar' başlıklı haberlerin yer aldığı belirtilerek, görüntülerin yaklaşık üç yıl öncesine ait olduğu ve günümüzdeki durumu yansıtmadığını bildirdi.

    NevÅŸehir ValiliÄŸi, bugün bazı yazılı ve görsel medyada yer alan haberlere iliÅŸkin, engellilerin barındırıldığı bakım merkezinde 'Devletten para alıp özürlüye dayak atıyorlar' baÅŸlıklı haberlerin yer aldığı belirtilerek, görüntülerin yaklaşık üç yıl öncesine ait olduÄŸu ve günümüzdeki durumu yansıtmadığını bildirdi. NevÅŸehir ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yazılı ve görsel medyada NevÅŸehir'deki bir engelli bakım merkezi ile ilgili ''Devletten para alıp özürlüye dayak atıyorlar'' baÅŸlıklı haberde yer alan görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduÄŸu belirtilerek,Â*habere konu olan iki bakım merkezinin, yapılan uyarı ve idari iÅŸlemler üzerine faaliyetlerini yürüttükleri binalardaki hizmetlerini sonlandırarak daha uygun yeni binaya nakledildiÄŸi kaydedildi.

    Bir bakım merkezi için ise kapatma işlemi uygulandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ''13 Ocak 2013 Pazar günü ulusal düzeyde yayın yapmakta olan yazılı ve görsel medyada engellilerin barındırıldığı bakım merkezinde 'Devletten para alıp özürlüye dayak atıyorlar' başlıklı haber yer almıştır. Yazılı ve görsel medyada yer alan görüntüler yaklaşık üç yıl öncesine ait olup günümüzdeki durumu yansıtmamaktadır. Görüntülere yansıyan uygulamalarla alakalı gerek Valiliğimiz tarafından oluşturulan komisyon, gerek Bakanlık müfettişleri gerekli soruşturmaları yürütmüş, sorumlular hakkında gerekli soruşturmalar yapılmıştır. Bakım merkezlerinin haberli ve habersiz denetimleri de ilgili bütün kurumların katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Son dönemde yapılan denetimlerde özürlülere karşı herhangi bir kötü muamele ve istismar olayı ile karşılaşılmamıştır.''

    Devletten para alıp engellileri dövüyorlar Bakıma muhtaç hasta ve engelliler yüksek meblağların döndüğü rant kapısı haline gelmiş durumda. 2006 yılından beri devlet, hasta yakınlarına ya da hastanın kaldığı bakım merkezlerinde bin 700 lirayı bulan maddi destekte bulunuyor.

    Kaynak: AA





    O görüntüler 3 yıl öncesine ait çıktı! Yorumları