Araçlarını yanlızca böyle bulabiliyorlar   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-13-2013 (10:13)   Son Mesaj: 01-13-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    01-13-2013

    Araçlarını yanlızca böyle bulabiliyorlar

    Araçlarını yanlızca böyle bulabiliyorlar
    Araçlarını yanlızca böyle bulabiliyorlar

    Bitlis'i adeta teslim alan şiddetli kar yağışı hayatı ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Araç sahipleri 3 metreyi bulan kar altında kalan araçlarının yerini bulabilmek için ilginç bir yöntem geliştirdi.

    Bitlis'i adeta teslim alan şiddetli kar yağışı hayatı ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Araç sahipleri 3 metreyi bulan kar altında kalan araçlarının yerini bulabilmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Beş günden beridir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 290 köy yolu ile ulaşım sağlanamazken, şehir merkezinde ise metrelerce karın altına kalan araçlarını çıkarmak isteyen vatandaşlar yoğun çaba sarf ediyorlar.

    ARAÇLARIN ÜZERİNE BAYRAK DİKTİLER

    Bazı vatandaşlar, yol açma çalışmalarını sürdüren iş makinelere zarar vermesin diye, kara gömülmüş araçlarının üzerilerine kendi imkanları ile yaptıkları renkli bayrakları diktiler. Tek katlı evlerde yaşayan vatandaşlar ise, ellerine kürekleri alarak adeta tüneller kazarak evlerine gidiyorlar. Çocuklar ise okulların tatil edilmesini fırsat bilerek karda oyun oynamak yerine çatıda biriken ve boylarından yüksek olan karları küremeye çalışıyorlar.

    290 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

    Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ile birlikte 290 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresine ait 10 ayrı şantiyede 3 rotatif, 11 greyder, 14 dozer, 8 servis aracı ve 8 yükleyici ile köy yollarında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, ayrıca Mutki- Meydan yolu, Bitlis-Hizan, Bitlis-Mutki yollarının kar yüzünden ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresinin yanında Belediye Başkanlığı ve Karayolları ekiplerinin de çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerinin belirtildi. Önümüzdeki 2 gün yağış beklenmediğini ifade edilen açıklamada, bu süre içinde köy yollarının büyük bir kısmının açılacağı belirtildi.

    KAR 3 METREYİ BULDU

    Meteoroloji yetkilileri ise yerdeki kar kalınlığını 3 metre olarak açıkladı. Yüksek kesimlerde 3,5 metreye ulaşan kar kalınlığının hayatı olumsuz etkilediğine değinildi. Kar yağışının etkisini pazar gününden itibaren yeniden hissettireceğine de değinen yetkililer, 2 gün boyunca çok soğuk olacağını belirterek don uyarısında da bulundular.

    Bitlis Belediyesi ise 13 araçla mahalle yollarında çalışmalarını sürdürdüklerini, kurdukları kriz masasına gelen acil ihbarlar doğrultusunda aciliyet gerektiren durumlara da müdahale ettiklerini açıkladılar.

    Kaynak: İHA





    Araçlarını yanlızca böyle bulabiliyorlar Yorumları