Antalya'da yağış yolları göle çevirdi   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 01-13-2013 (10:12)   Son Mesaj: 01-13-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    01-13-2013

    Antalya'da yağış yolları göle çevirdi

    Antalya'da yağış yolları göle çevirdi
    Antalya'da yağış yolları göle çevirdi

    Antalya'da gün boyunca etkili olan sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Antalya'da sağanak ve fırtına nedeniyle özel bir hastanenin önünde yaklaşık 70 santimetre su birikintisi oluştu.

    Antalya'da gün boyunca etkili olan sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Antalya'da sağanak ve fırtına nedeniyle özel bir hastanenin önünde yaklaşık 70 santimetre su birikintisi oluştu. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Sağanak nedeniyle Güzeloba Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin önünde yaklaşık 70 santimetre su birikintisi oluştu. Hastaneye giriş çıkışlarda zor anlar yaşayan vatandaşlar, çocuklarını kucaklarına alıp suya girerek hastaneye ulaştı.

    Lara bölgesindeki yollarda da su birikintileri oluştu. Bazı yollar trafiğe kapandı, bazı yollarda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

    93 olaya müdahale edildi

    Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanı Emin Pehlivan,Â*AA muhabirine yaptığı açıklamada, saÄŸanak ve fırtınadan dolayı gün boyunca kentte 93 olaya müdahale edildiÄŸini söyledi. Gün içinde 70 ev ve iÅŸ yerine su baskını olduÄŸunu ve mahsur kalan insanları kurtardıklarını kaydeden Pehlivan, 23 aracın da yolda mahsur kaldığını, insanların ekipler tarafından kurtarıldığını söyledi.

    Olaylarda 90 itfaiye personelinin görev yaptığını dile getiren Pehlivan, vatandaşların yağışlara karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

    Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi'nden alınan bilgiye göre ise gün içinde Antalya'ya metrekareye 181 kilogram yağış düştü.

    Sağanak Kumluca ve Finike'de de hayatı olumsuz etkiledi

    Finike ile Kumluca ilçelerinde sağanak nedeniyle bazı köy yolları kısmen ulaşıma kapandı.

    Kumluca'ya bağlı Ortaköy, Karacaören ve Altınyaka köylerinde şiddetli yağış nedeniyle dağdan gelen toprak ve taşlar yolları kapadı. Yoldaki araçlarda vatandaşlar ve bazı gazeteciler mahsur kaldı. Vatandaşların yardım istemesi üzerine Kumluca Belediyesi'ne ait iş makinesi, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yolu kısmen trafiğe açtı.

    Finike ilçesinde de sağanak ve zaman zaman dolu etkili oldu. Demre ilçesinde narenciye bahçelerini su bastığı öğrenildi.

    Kaynak: AA





    Antalya'da yağış yolları göle çevirdi Yorumları