Çığ ve tipi 3 ilde 5 can aldı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-12-2013 (11:12)   Son Mesaj: 01-12-2013 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 304  

    01-12-2013

    Çığ ve tipi 3 ilde 5 can aldı

    Çığ ve tipi 3 ilde 5 can aldı
    Çığ ve tipi 3 ilde 5 can aldı

    Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Bitlis, Siirt ve Hakkari'de toplam 5 kişi tipi ve çığ nedeniyle hayatını kaybetti. Kayıp 1 kişi ise aranıyor.

    Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Bitlis, Siirt ve Hakkari'de toplam 5 kişi tipi ve çığ nedeniyle hayatını kaybetti. Kayıp 1 kişi ise aranıyor. Bitlis'in Hizan ilçesinde 3 gün önce evlerinin 5 kilometre uzağındaki ağıla giden ve kendilerinden haber alınamayan amca çocukları Eşref Ayna ve Abdülrahim Ayna'nın cesetlerine ulaşıldı.

    Siirt'in Pervari ilçesinde de yoğun kar ve tipide kaybolan 9 kişiden ikisinin çığ altında kaldığı tespit edildi. 7 kişiye de donmak üzereyken ulaşıldı.

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise e 3 gün önce çığ altında kalan 2 kişiden birinin cesedi bulundu. Kayıp bir kişi ise aranıyor.

    6 ÇOCUK ÇIĞ ALTINDA KALDI

    Bir çığ haberi de Erzurum'dan geldi. Tekman ilçesinde kayak yapan 6 çocuğun üzerine çığ düştü.

    Çığla bir süre sürüklenen çocuklardan 5'i kısa sürede kurtarılırken, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6'ncı sınıfta okuyan Kasım Polat çığ altında kaldı.

    Köydeki vatandaşların yardımıyla 30 dakika sonra kurtarılan Polat, kaldırıldığı Tekman Devlet Hastanesi'nin ardından ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Acil serviste yapılan tedavinin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Polat'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.





    Çığ ve tipi 3 ilde 5 can aldı Yorumları