Birand: Silahlar karşılıklı olarak susacak   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-12-2013 (10:09)   Son Mesaj: 01-12-2013 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    01-12-2013

    Birand: Silahlar karşılıklı olarak susacak

    Birand: Silahlar karşılıklı olarak susacak
    Birand: Silahlar karşılıklı olarak susacak

    Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren M.Ali Birand'dan son günlerin en çarpıcı iddiası geldi.

    Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren M.Ali Birand'dan son günlerin en çarpıcı iddiası geldi. PKK ile TSK arasında karşılıklı ateşkesin gündemde olduğunu öne süren Mehmet Ali Birand "Silahlar karşılıklı olarak susacak" dedi.

    Kanal D 'nin anchormani M. Ali Birand, Son günlerin en çarpıcı iddiasına imza attı. Başbakan Erdoğan'ın uçakta gazetecilere yaptığı açıklamaları değerlendiren Birand şunları söyledi:

    SİLAHLAR SUSACAK

    Başbakan'ın bu açıklaması benim gibi taraf tutmayan uzmanları çok heyecanlandırdı. Zira bu açıklama ilerde silahların karşılıklı olarak susması için atılan en ciddi adımdır. Hatırlayın, 1999'da PKK Türkiye'den çekilme kararı aldı ancak geri çekilirken büyük zayiat verdi. Oysa böyle bir şey beklemiyordu. Karşısında orduyu buldu. PKK bunu kendisine kurulmuş bir tuzak olarak gördü. Türkiye devletinin verdiği sözü tutmadığını söyledi. Başbakan buna karşı şimdi güvence veriyor. Çekilirken kimse size ateş açmayacak dedi. Bu adım İmralı sürecinin önünün açıldığını gösteriyor. Bu, Ankara'nın iyi niyetini gösteriyor.

    TÜRKİYE İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM

    Ayrıca Öcalan'a televizyon verilmesini de eleştirenler var. Ancak, siz müzakereleri yaptığınız kişinin hiç bir şeyden haberi olmayan, karanlıkta yaşayan birisi olmasını mı istersiniz, yoksa ne olup bittiğinden haberdar, kimin ne dediğini bilen bir donanımdaki birini mi isterseniz? Ankara ikinci şıkkı seçti. Çok da doğru yaptı. Bu, PKK liderlerine verilmiş bir hediye değil Türkiye için atılmış çok önemli bir adımdır.





    Birand: Silahlar karşılıklı olarak susacak Yorumları