Nezan: Katil veya katiller tanıdık!   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-12-2013 (10:12)   Son Mesaj: 01-12-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 297  

    01-12-2013

    Nezan: Katil veya katiller tanıdık!

    Nezan: Katil veya katiller tanıdık!
    Nezan: Katil veya katiller tanıdık!

    Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'i infaz edenlerin onları tanıyan birileri olduğunu söyledi.

    Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'i infaz edenlerin onları tanıyan birileri olduğunu söyledi. PKK'nın kurucularından olan Sakine Cansız, Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve aktivist Leyla Söylemez'in susturuculu silahlarla infaz edilmesinin ardından, Fransız Polisi geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls'in, cinayetin profesyonelce işlendiğini kendilerine ilettiğini söyleyen Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan, Vatan'a konuşarak şunları söyledi:

    "Olayın ardından İçişleri Bakanı Manuel Valls ile sürekli telefonlaşıyorum. Kendisi bana, 'Bu cinayet son derece profesyonelce işlendi' bilgisini verdi."

    'Kapıdan dışarı kan sızmıştı'

    Cinayetlerin işlendiği binaya girişte 3 kapı bulunuyor. İlk kapı akşam 20'ye kadar açık. Sadece akşamdan itibaren şifre ile giriş oluyor. Diğer iki kapının akıbeti ise bilinmiyor. Çünkü ikinci kapı şifreli diğeri ise ofis kapısı. Bu iki kapının nasıl açıldığı bilinmiyor. Bize göre hedef Sakine Cansız'dı. Çünkü PKK'nın Avrupa yapılanması içinde insanları bir araya getirme, ortak karar alma konusunda birleştirici özelliği vardı. Bu yeteneğe sahip birkaç kişiden biriydi. Öcalan'a yakın bir kişilikti.

    'Sakine Brüksel'e gidecekti'

    "Cinayetin işlendiği ofiste, Sakine'nin valizi bulundu. İçinde eşyaları vardı. Çünkü Bürüksel'e gidecekti. Akşam treni ile gidecekti ama bu olay oldu. Cinayetlerin işlendiği ise, akşam saatlerinde Fidan'ın randevusuna gitmemesiyle ortaya çıktı. Buluşacağı kişiler ofise gittiklerinde kapıdan dışarı sızan kanı gördüler. Polise haber verdiler. Bu olayda, katil ya da katiller ile Sanike Cansız'ın birbirlerini tanıdıklarını tahmin ediyorum. Onlara güven veren birileri cinayetleri işlemiş olabilir. Çünkü kapılar kapanmadan zorlanmadan içeri girilmiş."





    Nezan: Katil veya katiller tanıdık! Yorumları