Başörtüsü reddinde ikinci skandal!   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 01-09-2013 (10:09)   Son Mesaj: 01-09-2013 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 299  

    01-09-2013

    Başörtüsü reddinde ikinci skandal!

    Başörtüsü reddinde ikinci skandal!
    Başörtüsü reddinde ikinci skandal!

    Önceki gün Gıda Mühendisleri Odası'na başörtülü olduğu gerekçesiyle üyeliği yapılmayan Betül Koç'un yaşadığı olayın bir benzerini de Özlem Şahin yaşadı..

    Önceki gün Gıda Mühendisleri Odası'na başörtülü olduğu gerekçesiyle üyeliği yapılmayan Betül Koç'un yaşadığı olayın bir benzerini de Özlem Şahin yaşadı.. Ferhat Esnek'in haberi

    Ankara Üniversitesi Gıda Mühensdiliği bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atılmak isteyen Özlem Şahin, yeni açılan bir gıda firmasına iş başvurusu yaptı.

    Başvuru şartları arasında Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'ne(TMMOB) bağlı Gıda Mühendisleri Odası'na üyelik şartının da olduğunu öğrenen Özlem Şahin, odaya üyelik için gittiğinde istenilen şart karşısında oldukça şaşırdı.

    YASALARA UYMAK ZORUNDAYIZ

    Başörtülü olan gıda mühendisi Özlem Şahin, üyelik belgesine eklenmek için başı açık bir fotoğraf istenmesi sonrası, oda başkanı Petek Ataman'ın yanına giderek durumunu anlattı.

    Dini inancı gereÄŸi başını açmayacağını ve bu olayı yargıya taşıyacağını ilettiÄŸi oda baÅŸkanı Petek Ataman, Özlem Åžahin'e ‘Kamu niteliÄŸinde bir kurumuz. Danıştay'ın daha önce de benzer durum için verdiÄŸi karar var. Kanunlara uymak zorundayız. Karar temyizde. Çıkacak sonucu bekliyoruz. Ama ÅŸu durumda başı açık fotoÄŸrafla baÅŸvuru yapmalısınız' dedi.

    TÃœRKÄ°YE BU SORUNU ARTIK AÅžMALI

    17 yıllık eÄŸitimi sonrası hak ettiÄŸi diplomasıyla iÅŸe baÅŸlamak isteyen ancak başörtü engeline takılan Åžahin, ‘Ãœlke olarak bu sorunu artık aÅŸmalıyız. 17 yıllık emek karşısında bu diplomaya sahip oldum. Benim gibi başörtülü olan ve bu sebepten dolayı iÅŸ hayatına atılamayan arkadaÅŸlarım var. Benim Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanında başörtülü fotoÄŸrafım varsa bu mesleÄŸim için gerekli olan belgede de olmalı. Bu olayı mahkemeye taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Yıllardır bu dayatma ile kendimiz olmayan biri gibi yaÅŸamaya zorlandık. Ãœmit ediyorum bir an evvel bu sorunu çözüme ulaÅŸtırır ve toplumsal bir refaha kavuÅŸuruz.' dedi.

    ‘Çalışma hakkım gasp ediliyor' diyen Özlem Åžahin, sadece üyelik için başörtü ÅŸartı arandığını ancak çalışma hayatında başörtü ÅŸartının aranmadığını, bunun da böyle bir yasağın ne kadar saçma olduÄŸunu gösterdiÄŸini söyledi.

    Ferhat Esnek
    ferhat.esnek@haber7.comÂ*


    Gıda Mühendisleri Odası'ndan başörtüsüne ret! Türk Mühendis Mimar Odaları BirliÄŸi (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası, Betül Koç'un üyelik baÅŸvurusunu ‘başörtülü' diye geri çevirdi.Özel bir ekmek firmasında çalışan Koç, iÅŸsiz kalma riskiyle karşı karşıya. Çünkü...





    Başörtüsü reddinde ikinci skandal! Yorumları