Adına açılan hatları öğrenince ÅŸok oldu   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 01-09-2013 (11:13)   Son Mesaj: 01-09-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    01-09-2013

    Adına açılan hatları öğrenince şok oldu

    Adına açılan hatları öğrenince şok oldu
    Adına açılan hatları öğrenince şok oldu

    Adına kaç hattın olduğunu sorgulayan cep telefonu kullanıcısı adına habersiz birden fazla mobil hat açıldığını görünce şok oldu.

    Adına kaç hattın olduğunu sorgulayan cep telefonu kullanıcısı adına habersiz birden fazla mobil hat açıldığını görünce şok oldu. GSM firmalarını sikayetvar.com'da şikayet yağmuruna tutan tüketici ?Adımıza habersiz açılan hatları öğrendik peki ne ceza verilecek?? diye isyan etti. Birçok cep telefonu kullanıcısı dava açmaya hazırlanıyor.
    Â*
    Habersiz açılan hatlar yüzünden tüketicini başı dertten kurtulmuyor. Adına açılan mobil hatları evlerine gelen borç ve dolandırıcılık suçundan polis tarafından aranıldığında öğrenen cep telefonu kullanıcılarının ÅŸikayetleri sonrasıÂ* Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) mobil hat sorgulama sistemini getirdi.

    Yaptıkları sorgulama sonrası adına birden fazla gsm hattı açıldığını öğrenen tüketici gsm firmalarını topa tutarken yetkililerden de sahtecilik yapan firmaların cezasız bırakılmamasını istedi. sikayetvar.com'a gelen şikayetlere bakın açık hatlarla ilgili ne oyunlar çıktı.
    Â*
    Hat Bir De Başka Operatöre Taşınmış
    Â*
    ?Yaptığım sorgulama sonrası adıma açılan 3 adet numara gördüm. Daha sonra bu hatlar başka bir operatöre taşınmış. Fakat benim bilgim olmadan benim bilgilerim kullanılarak nasıl hat açılır. Daha sonra ortaya çıkabilecek sorunlarda bizi kim savunacak? Yasal yollara başvuracağım.?
    Â*
    ?Gsm Firması 2009 Yılında Bu Şekilde Hat Satmış?
    Â*
    ?Mobil hat sorgulaması yaptıktan sonra adıma habersiz hat açıldığını gördüm. Gsm operatörüm nereden açıldığını göremediklerini söyledi. Kullanıcı ise 2009 yılında yanlışlıkla açıldığını hatların karıştığını belirtti. Ama ben kişinin belirttiği telefon ve mobil hat satılan yerden alışveriş yapmadım. Bu firmayı da aradım firma ile görüşmemde gsm firmasının 2009 yılında bu şekilde hat sattığını belirttiler.?
    Â*
    Tüketici Dava Açmaya Hazırlanıyor!
    Â*
    ?Sorgulama yaptığımda ÅŸok içinde kaldım. Adıma 4 hat açılmış benim adıma bilgim olmadan. ve bu dört hattan ikisi baÅŸka operatörlere taşınmış. Bir ÅŸok daha yaÅŸadım. Nasıl oluyor da hem adıma hat açılıyor hem de baÅŸka taşınabiliyor. Adıma kayıtlı görünen bir numarayı aradım, hat kullanılıyor telefona çıkan kiÅŸi hattı açık hat olarak aldığını söyledi.Â* Bana ait kimlik bilgileri ile hat çıkartan evrakta sahtecilik, iÅŸlem yapan iÅŸ yeri de bu suça iÅŸtirak ediyor ve gerekli özeni göstermeyen gsm firması da suçlu olmuyor mu?Bu konun adli mercilere intikalini yapacağım. Gsm operatörleri ÅŸu kadar abonem var diye övünmesin.?
    Â*
    Adına 200 Hat Açılan Da Var!
    Â*
    Adana'dan aldığı telefon hattı sonrası adına 200 tane telefon hattı açıldığını ve bunların kötüye kullanıldığını polis tarafından dolandırıcılık suçundan aranınca öğrenen H.K. Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.





    Adına açılan hatları öğrenince şok oldu Yorumları