Camiyi 'internet kafe' olarak kullanıyorlar   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 01-08-2013 (14:16)   Son Mesaj: 01-08-2013 (14:16)    Cevap: 0    Gösterim: 406  

    01-08-2013

    Camiyi 'internet kafe' olarak kullanıyorlar

    Camiyi 'internet kafe' olarak kullanıyorlar
    Camiyi 'internet kafe' olarak kullanıyorlar

    Muğla'da merkeze bağlı Yerkesik beldesinde Kabasakal Camisi'nin içinde öğrencilerin internetten araştırma ve ödevlerini yapıp, kitap okumalarını sağlamak amacıyla kütüphane ve bilgisayar odası kuruldu.

    Muğla'da merkeze bağlı Yerkesik beldesinde Kabasakal Camisi'nin içinde öğrencilerin internetten araştırma ve ödevlerini yapıp, kitap okumalarını sağlamak amacıyla kütüphane ve bilgisayar odası kuruldu. Kabasakal Camisi'nin imamı ve Yerkesik İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine giren Ercan Sarıoğlu'nun girişimiyle, belde halkı ve belediyenin yardımlarıyla alınan 5 bilgisayar, caminin ikinci katında bilgisayar odası ve kütüphaneye dönüştürülen bölüme konuldu.

    Öğrenciler, burada hafta içi okul saatlerinin dışında ve hafta sonları internetten yapmaları gereken araştırma ve ödevleri yapıp, kitap okuma fırsatı buluyor.

    Kabasakal Camisi'nin imamı Ercan Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilköğretim okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine girdiğini, okulda kütüphane ve internet olmaması nedeniyle öğrencilerin internetten ödevlerini yapmakta zorluk çektiklerini gördüğünü söyledi.

    Öğrencilerin bazılarının evinde bilgisayar olmadığını, beldedeki internet kafeye de her yaş grubundan öğrencinin gidemediğine işaret eden Sarıoğlu, ''Bazı öğrenciler il merkezine internetten ödev çıktısı almaya gidiyordu. Ben de öğrencilerin ortak kullanıp, ödev yapabilecekleri bir ortam oluşturmak için caminin bir bölümünde belde halkı ve belediyenin destekleri ile bilgisayar odası ve kütüphane oluşturdum'' dedi.

    Sarıoğlu, daha sonra bilgisayar odasına internet bağladıklarını, böylece öğrencilerin araştırma ödevlerini internetten yapmalarına olanak sağladıklarını, kütüphaneden de kitap okumak isteyen öğrencilerin faydalandığını dile getirdi.

    -Günde yaklaşık 40 öğrenci faydalanıyor-

    Sarıoğlu, camide internetten ödevlerini yapan öğrencilerin kontrollerinde olduğunu belirterek, ''Hem öğrencilerin eğitimine katkı sunuyoruz hem de kız ve erkek çocuklar cemaatle namaz kılarak cami adabını öğreniyor'' diye konuştu.

    Kütüphane ve bilgisayar odasının yaklaşık 3 ay önce kurulduğunu bildiren Sarıoğlu, ''Günde yaklaşık 40 öğrenci buradan faydalanıyor. Camimizde oluşturduğumuz kütüphanemizde ansiklopedi, hikaye kitapları, dini içerikli kitaplar ve test kitapları bulunuyor. Öğrenciler istedikleri zaman bu imkanlardan faydalanabiliyor'' dedi.

    Velilerinin de çocukları ödevlerini camide yaptıkları için endişe etmediklerini vurgulayan Sarıoğlu, bu ortamı oluşturmalarında kendilerine destek veren belediye ve belde halkına teşekkür etti.

    -''Eğitimlerine yarar sağlayacak kaynaklara ulaşma fırsatı buluyorlar''-

    Yerkesik Belediye BaÅŸkanı Yusuf Demirci ise öğrencilerin camiyi okul sonrasında etüt merkezi olarak kullandığını, evinde bilgisayarı veyaÂ*interneti olmayan öğrencilerin araÅŸtırma ödevini yapıp kütüphanedeki kaynaklardan faydalanabildiÄŸini anlattı.

    Öğrencilerin boş zamanlarında camide arkadaşlarıyla bir araya gelip grup çalışmaları yaptıklarını ve sistemli çalışmayı öğrendiğine işaret eden Demirci, ''Burada bir araya gelen öğrenciler, sosyal birer birey olarak hem topluma kazandırılıyor hem de eğitimlerine yarar sağlayacak kaynaklara ulaşma fırsatı buluyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

    Yerkesik İlköğretim Okulu 5. sınıfı öğrencisi Duygu Sarıoğlu da günde 2 saatini camide geçirdiğini, internetten yaptıkları araştırma ödevlerini yazıcıdan çıkartarak başka bir yere gitmeden tamamlayabildiğini söyledi.

    Kaynak: AA





    Camiyi 'internet kafe' olarak kullanıyorlar Yorumları