Üniversitelilere 4 yıl 7'şer ay hapis cezası   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-08-2013 (14:14)   Son Mesaj: 01-08-2013 (14:14)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    01-08-2013

    Üniversitelilere 4 yıl 7'şer ay hapis cezası

    Üniversitelilere 4 yıl 7'şer ay hapis cezası
    Üniversitelilere 4 yıl 7'şer ay hapis cezası

    Ümraniye'de molotofkokteylli bir eyleme katıldığı ve patlayıcı madde bulundurduğu iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç, 4 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Ümraniye'de molotofkokteylli bir eyleme katıldığı ve patlayıcı madde bulundurduğu iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç, 4 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 12 sanığın avukatları katıldı.

    Duruşmada son savunmalarını yapan sanık avukatları, müvekkillerinin beraatini talep etti.

    Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç'a terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten 4 yıl 2'şer ay, gösteri ve eylem kanununa muhalefet etmekten de 5'er ay hapis cezası verdi. Cezaların ertelenmesine gerek olmadığına karar veren mahkeme, iki sanığı 4 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırdı.

    Mahkeme heyeti, sanıklar Nayır ve Kılıç'ın patlayıcı madde bulundurmak ve başka yere nakletmek suçlarını işlediklerinin sabit olmadığını belirterek, bu suçlardan beraatlerine karar verdi.

    Heyet, dava kapsamında yargılanan diğer 10 sanığın benzer suçlardan 4 yıl 7'şer ay ile 7 yıl 11'er ay arasında değişen hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.


    -İddianameden-


    İddianamede, 6 Aralık 2009'da Ümraniye Esenşehir Mahallesi Kürkçüler Caddesi Ümit Sokak'ta, ''PKK/KONGRA-GEL'' terör örgütü lehine slogan atan gruba müdahale eden güvenlik güçlerine taşlı ve molotofkokteylli saldırıda bulunulduğu belirtilerek, Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç ile suça sürüklenen çocuklar Y.B ve S.Ç'nin yakalandıkları, bu kişilerin kaçarken yere attıkları siyah poşette 8 molotofkokteyli ele geçirildiği belirtilmişti.

    Sanıklar Kılıç ve Nayır'ın bildirdikleri ikamet adresinde mahkeme kararları doğrultusunda arama yapılmak istendiğinde, belirtilen adreslerin boş olduğunun görüldüğü ifade edilen iddianamede, çevrede yapılan araştırmada adresin, şüphelilerin gözaltına alındığı tarih olan 6 Aralık 2009'da boşaltılmış olduğu, böylelikle şüphelilerin, örgüt irtibatının ortaya çıkmasını önlemeye yönelik tedbir aldıklarının değerlendirildiği kaydedilmişti.

    İddianamede, sanıklar hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme'', ''dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 17 ile 35 yıl arasında değişen hapis cezaları istenmişti.

    Kaynak: AA





    Üniversitelilere 4 yıl 7'şer ay hapis cezası Yorumları