108 hastaya kurtarma operasyonu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2013 (14:16)   Son Mesaj: 01-08-2013 (14:16)    Cevap: 0    Gösterim: 299  

    01-08-2013

    108 hastaya kurtarma operasyonu

    108 hastaya kurtarma operasyonu
    108 hastaya kurtarma operasyonu

    Erzurum'da son iki ayda kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köylerden 108 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastanelere ulaştırıldı.

    Erzurum'da son iki ayda kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köylerden 108 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastanelere ulaştırıldı. İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Erzurum merkez ve ilçelere bağlı köylerden 33'ü hamile, 13'ü çocuk 108 hasta için kurtarma operasyonu yapıldı. Bu kişilerin 12'si snowtrack, 96'sı ise kapalı yolların açılmasının ardından hastanelere ulaştırılarak tedavi altına alındı.

    İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Kriz Merkezi koordinesinde yol açma çalışması yapan ekiplerin, yol açarken belirli kriterlere uyduğunu söyledi. Yol açma çalışmasında önceliklerinin sağlık olduğunu belirten Özdemir, şöyle devam etti:

    ''Geçmiş yıllarda doğru veya yalan her ihbara gidilirdi. Yapılan her ihbarı ekipler değerlendirir ve köy yolunu açardı. Şimdi yol açma çalışmaları Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir sisteme bağlandı. İl Kriz Merkezi koordinesinde Sağlık İl Müdürlüğü ile gelen ihbar doğrultusunda kapalı köy yoluna ekiplerimiz anında müdahale yapılıyor. Köy yollarını açmada belirli kriterlerimiz var. Hasta olan veya aciliyet durumu bulunan köylerin yolunu öncelikle açmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz hasta olan köylerin yolunu açmak için saat gözetmeksizin çalışmaya başlıyor.''

    Özdemir, hasta kurtarmada sistemli çalışmaların başlatılmasıyla asılsız ihbarlarında öneli ölçüde önüne geçildiğini ifade etti. Kurum olarak kar mücadelesinde önceliklerinin bulunduğunu anımsatan Özdemir, şöyle konuştu:

    ''Kar mücadelesinde esaslarımız var. Bizim birinci önceliğimiz sağlık. Hiçbir öncelik sağlığın önünde değildir. 112 Acil Servis ekiplerinin, müdahale etmesi gereken hasta hangi köyde olursa olsun, o hastanın alınması gerekiyorsa bütün ekiplerimizi seferber edip hastayı alırız. Eğer bölgede bir sorun varsa farklı noktalardan da hastanın bulunduğu köye ekip sevki yapmak mümkün.''

    Özdemir, İl Özel İdaresi ekiplerinin sadece hasta kurtarmada değil, yolda mahsur kalan araçları da bulundukları yerden kurtardıklarını kaydetti.

    Kaynak: AA





    108 hastaya kurtarma operasyonu Yorumları