Meteoroloji'den 23 ilimize kuvvetli kar uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2013 (10:13)   Son Mesaj: 01-07-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 289  

    01-07-2013

    Meteoroloji'den 23 ilimize kuvvetli kar uyarısı

    Meteoroloji'den 23 ilimize kuvvetli kar uyarısı
    Meteoroloji'den 23 ilimize kuvvetli kar uyarısı

    Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli, doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

    Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli, doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarılara göre, yağışlar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların bugün öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

    Bu arada doğu kesimlerde de yoğun kar yağışı bekleniyor. Bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat) kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise kar yağışı yoğun olacak.

    Uyarılarda ulaşımdaki aksamalara, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

    Kaynak: AA





    Meteoroloji'den 23 ilimize kuvvetli kar uyarısı Yorumları