15 bölgeye giriş yasağı getirildi!   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-07-2013 (10:12)   Son Mesaj: 01-07-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    01-07-2013

    15 bölgeye giriş yasağı getirildi!

    15 bölgeye giriş yasağı getirildi!
    15 bölgeye giriş yasağı getirildi!

    Genelkurmay Başkanılığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 15 bölgenin "geçici güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

    Genelkurmay Başkanılığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 15 bölgenin "geçici güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde operasyon yapılan bazı bölgelere giriş yasağı getirdi.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, operasyonların yoğunlaştığı alanlardaki giriş yasağı, 8 Ocak-8 Nisan 2013 tarihleri arasında geçerli olacak. "Geçici Güvenlik Bölgesi" ilan edilmesinin amacı ise sivil vatandaşların zarar görmesini engellemek olarak belirtiliyor.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin giriş yasağı uygulayacağı 15 dağ ve dağlık bölgeyi kapsayan yerler ise şöyle: "Küpeli Dağı, Cudi Dağı, Yazlıca Dağı ve Güneyi, Mehmet Yusuf ve Meydan Dağları, İncebel Dağları, Altın Dağları, Çağlayan -Pirinçeken, Buzul Dağı, Rejgar-Alandüz Dağı, İkiyaka Dağları, Balkaya Dağı, Karadağ-Gedik Tepe-Çimen Dağı, Yazlıca Dağı (Herekol) Kuzeyi, Kurşunlu-Görüse Dağı Dicle/Diyarbakır, Yassıdağ."





    15 bölgeye giriş yasağı getirildi! Yorumları