Şehitler için 'kardan heykeller' tamamlandı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-05-2013 (10:12)   Son Mesaj: 01-05-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    01-05-2013

    Şehitler için 'kardan heykeller' tamamlandı

    Şehitler için 'kardan heykeller' tamamlandı
    Şehitler için 'kardan heykeller' tamamlandı

    Sarıkamış Harekatı'nın 98. yılı anma törenleri kapsamında hazırlanan kardan heykellerin yapımı tamamlandı.

    Sarıkamış Harekatı'nın 98. yılı anma törenleri kapsamında hazırlanan kardan heykellerin yapımı tamamlandı. Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından 3-6 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek ''Türkiye Şehitleriyle Yürüyor'' etkinliği öncesinde, Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki kardan heykellerin yapımını tamamladı.

    Görsel Sanatlar Öğretmeni Özgür Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, heykeli 6 gün süren çalışmanın ardından tamamladıklarını belirterek, heykellerin yarın düzenlenecek törenle açılacağını söyledi.

    Heykelleri 25 kişilik öğrenci grubuyla yaptıklarını ifade eden Terzi, ''Heykelleri Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin askeri anma törenleri kapsamında yaptık. Şehitlerimizin o anda yaşadıklarını bir nebze aktarmaya çalışıyoruz halkımıza. Sarıkamış'a öğretmenlerimiz ve 25 öğrencimizle birlikte geldik'' dedi.

    Heykellerin bir an önce tamamlanması için 6 gün boyunca 09.00 ve 15.30 saatleri arasında çalıştıklarını ifade eden Terzi, ''Heykellerin yapımında 80 kamyon kar kullanıldı. Burada topluma mesaj veren bir çalışma yaptık. Heykelleri yaparken her Türk vatandaşının hissettiği gibi milli duyguları hissettik'' dedi.

    Çalışmaya katılan öğrencilerden İlker Demir de okul olarak her yıl Sarıkamış'a gelerek şehitlerin heykellerini yaptıklarına belirterek, bu yolla atalarını ve şehitlerini andıklarını söyledi.

    Kaynak: AA





    Şehitler için 'kardan heykeller' tamamlandı Yorumları