2013'e mezarlıkta girdiler   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-02-2013 (09:12)   Son Mesaj: 01-02-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    01-02-2013

    2013'e mezarlıkta girdiler

    2013'e mezarlıkta girdiler
    2013'e mezarlıkta girdiler

    Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Belediye Meclis üyeleri 2013 yılına mezarlık ve türbe ziyaretleri ile girdiler.

    Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Belediye Meclis üyeleri 2013 yılına mezarlık ve türbe ziyaretleri ile girdiler. 2013 yılına girilen ilk dakikalarda Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır ve beraberindeki meclis üyeleri Terzibaba Mezarlığını ziyaret etti.

    Kalabalık bir grup halinde mezarlığa gelen başkan ve üyeler daha sonra çevredeki mezarları da ziyaret edip dua okudular. Mezarlıkta bulunan önemli şahsiyetlerin mezarları ve türbeleri başında dua eden Başkan ve meclis üyeleri değişik bir uygulamaya da imza atmış oldular.

    Başkan Yüksel Çakır, yeni bir yıla girdiklerini belirterek, "Mezarlıkta bulunmamızın nedeni ve bizi mezarlığa getiren sebep dünyanın bir çok yerinde şu an itibari ile zulüm, baskı, silahlar altında inleyen kardeşlerimiz var. İnsanlık adına bu anlamda açıkçası büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Yaşananları bu anlamda kabul etmiyoruz. Bu açından arkadaşlarımızla hem vefat eden, şehit olan o kardeşlerimizin ruhlarına bir Fatiha göndermek, beraberinde bu mezarlıkta metfun bulunan bütün büyüklerin ve geçmişlerimizin de ruhlarını şad etmek, anmak suretiyle onların ruhlarına Fatiha göndermek istedik. Arkadaşlarımızla beraber yeni yıla burada geçmişimizi yad ederek, muhasebesini yaparak ve önümüzdeki zaman dilimi içerisinde geçmişten çıkarttığımız ibret vesikası olabilecek derslerle önümüze bakmak anlamında bir muhasebe için buradayız. Bu vesile ile dünyada baskı ve zulüm altında inleyen tüm kardeşlerimize sabır diliyorum" dedi.

    Belediye meclis üyeleri ise yeni yılı mezarlıkta karşılamak manevi bir hava teneffüs etmek amacı ile yeni yıla mezarlıkta girdiklerini söylediler.

    VALİ KOLONYA ÇİKOLATA İKRAM ETTİ

    Yeni yılın ilk dakikalarından Erzincan Valisi Selman Yenigün de beraberinde Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile birlikte Bölge Trafik İstasyonu önünde durdurulan sürücülerin yeni yıllarını kutlayarak kolonya ve çikolata ikram etti.

    Kaynak: DHA





    2013'e mezarlıkta girdiler Yorumları