Gaziantep'ten Suriye'ye yardım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-02-2013 (09:10)   Son Mesaj: 01-02-2013 (09:10)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    01-02-2013

    Gaziantep'ten Suriye'ye yardım

    Gaziantep'ten Suriye'ye yardım
    Gaziantep'ten Suriye'ye yardım

    Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Suriye'ye 135 ton un gönderildiği bildirildi.

    Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Suriye'ye 135 ton un gönderildiği bildirildi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de ciddi bir insanlık dramı yaşandığını belirtti.

    Ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin en iyi şekilde ağırlandığını ifade eden Tahmazoğlu, belediye olarak ellerinden geldikçe çeşitli yardımlar yaptıklarını vurguladı.

    Bu kapsamda Suriye'ye 135 ton un gönderdiklerini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

    ''Unun yanı sıra özellikle Halep'teki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 13 Aralık'tan bu yana her gün 15 bin ekmek gönderiyoruz. Ayrıca Suriye'den gelerek ilçemizde kiraladıkları evlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine giyecek ve yiyecek desteğini sürdürüyoruz.

    Temennimiz Suriye'deki bu ateşin bir an önce sönmesi ve bu kardeşlerimizin tekrar yuvalarına dönmeleridir. Evlerinde ve ülkelerinde huzurlu ve mutlu bir şekilde, demokratik bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleridir.''

    Kaynak: AA





    Gaziantep'ten Suriye'ye yardım Yorumları