TSK'dan yılın son darbesi: 56 PKK'lı öldürüldü   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-02-2013 (09:12)   Son Mesaj: 01-02-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    01-02-2013

    TSK'dan yılın son darbesi: 56 PKK'lı öldürüldü

    TSK'dan yılın son darbesi: 56 PKK'lı öldürüldü
    TSK'dan yılın son darbesi: 56 PKK'lı öldürüldü

    Kuzey Irak'taki Kanireş kampına yapılan başarılı operasyonda 46 terörist etkisiz hale getirilirken, Lice'de ise öldürülen 10 PKK'lıdan biri sözde bölge sorumlusu çıktı.

    Kuzey Irak'taki Kanireş kampına yapılan başarılı operasyonda 46 terörist etkisiz hale getirilirken, Lice'de ise öldürülen 10 PKK'lıdan biri sözde bölge sorumlusu çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 'nin 22 Aralık 'ta Kuzey Irak 'a yaptığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Türkiye sınırına yakın ve aralarında jandarma ile polis özel harekat timlerinin bulunduğu özel birlikler tespit ve arama yapmak için kampa girdi. Kanireş Kampı 'nın vurulduğu operasyonda, kamptaki 68 teröristten 46 'sının etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

    Öldürülen PKK 'lılardan 12 'si kadın. Örgüt, kampı tamamen boşaltırken, bırakılan yaralı teröristler ise Türkiye 'ye getirildi. Türkiye 'ye geçişte terör örgütünün merkez nokta olarak kullandığı kampta bulunan 5 barınağın tamamı imha edildi.

    Öldürülen 10 teröristten biri bölge sorumlusu

    Dİyarbakır 'ın Lice ile Bingöl 'ün Genç İlçesi arasındaki dağlık bölgede çıkan çatışma öldürülen 10 PKK 'lıdan birinin örgütün Diyarbakır bölge sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut olduğu ortaya çıktı. Sözde Amed Eyalet Sorumlusu olan Karabulut 'un öldürülmesiyle örgütün çok ağır darbe aldığı belirtiliyor. 'Andok ' telsiz kodunu kullanan Ertem Karabulut 'un öldürülmesi PKK telsizlerinden "Andok kod şehit düşmüştür" şeklinde duyuruldu.

    Sınırdan saldırıp kaçıyorlardı

    Hakkari sınırına 8-10 kilometre uzaklıktaki kamp örgüt tarafından barınma, eğitim, sevk-idare, lojistik ve eleman takviyesi yapmada kullanılıyor. Sınıra çok yakın olması nedeniyle yurt içi ve yurtdışı eleman aktarımında kamp birincil derecede rol oynuyor. Bu kamplardan sızma yapan terörist unsurlar sınır üzerindeki birliklere, karakollara ve ileri gözetleme birimlerine sabotaj eylemleri düzenleyip geri kaçabiliyorlar. Kamp ayrıca terör örgütü tarafından sözde mahkeme ve hapishane olarak da kullanılıyor. Vatandaşlar üzerinde bu kamp psikolojik baskı unsuru olarak kullanılıyordu.





    TSK'dan yılın son darbesi: 56 PKK'lı öldürüldü Yorumları