Konya'dan Suriyelilere 27 ton un   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-31-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-31-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    12-31-2012

    Konya'dan Suriyelilere 27 ton un

    Konya'dan Suriyelilere 27 ton un
    Konya'dan Suriyelilere 27 ton un

    ''Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Verenel Derneği Konya Şubesi, Suriye'nin Lazkiye kentine 27 ton un gönderdi.

    ''Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Verenel Derneği Konya Şubesi, Suriye'nin Lazkiye kentine 27 ton un gönderdi. Suriye'de yaşanan olaylardan etkilenen Suriyeliler'e yardım için Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Verenel Derneği Konya Şubesi tarafından Suriye'nin Lazkiye kentine 27 ton un gönderildiği bildirildi.

    Dernek temsilcisi Davut Bulut, yaptığı açıklamada, mazlum Suriye halkı için yapılan kampanyaya Verenel Derneği Genel Merkezi tarafından 'Türkiye genelinde 41 tır' sloganıyla destek verdiklerini anımsattı.

    Bulut, Suriye halkının kışın gelmesi ile daha zor durumda olduklarını bildiklerini ve bu kampanya sayesinde bir nebze olsa destek vermek istediklerini bildirdi.

    Derneğin, Suriye halkına gıda, giyim, soba ve battaniye yardımında bulunacağını ifade eden Bulut, şöyle devam etti:
    ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına derneğimizin Konya Şubesi, Suriye Türkleri Derneği'nin destekleri ile Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Suriye'nin Lazkiye kentine 27 ton un göndererek başladı. Gelecek hafta içerisinde de gıda ve battaniyeden oluşan 1 tır dolusu daha yardımı bölgeye ulaştırmaya çalışacağız.''

    Bulut, Suriye'ye ekmek gönderebilmek için Yayladağı ilçesinde ekmek fırını yapmayı amaçladıklarını ve bunun için fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi.
    Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü ise, Verenel Derneği'ne ve Konya halkına yardımları için teşekkür ederek, Suriye halkı için seferber olan Türkiye Devleti'ne minnettar olduklarını kaydetti.

    Kaynak: AA





    Konya'dan Suriyelilere 27 ton un Yorumları