Öcalan'ın İmralı'da 1 günü nasıl geçiyor?   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 12-31-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-31-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 340  

    12-31-2012

    Öcalan'ın İmralı'da 1 günü nasıl geçiyor?

    Öcalan'ın İmralı'da 1 günü nasıl geçiyor?
    Öcalan'ın İmralı'da 1 günü nasıl geçiyor?

    Öcalan'ın İmralı günlerinin ayrıntılarını Adalet Bakanı Ergin açıkladı. Buna göre Öcalan salı basketbol, cuma günleri voleybol oynuyor. Diğer 5 mahkûm ile haftada 5 saat görüşüyor. TV yasak ama parasını öderse gazeteleri okuyor.

    Öcalan'ın İmralı günlerinin ayrıntılarını Adalet Bakanı Ergin açıkladı. Buna göre Öcalan salı basketbol, cuma günleri voleybol oynuyor. Diğer 5 mahkûm ile haftada 5 saat görüşüyor. TV yasak ama parasını öderse gazeteleri okuyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın Abdullah Öcalan'ın imralı şartlarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Ergin, TBMM'ye gönderdiği yanıtta Türkiye'de diğer F Tipi cezaevlerinde hangi imkanlar varsa Öcalan'a da onların tanındığını bildirdi.

    Ergin yanıtında "İşlediği suçun nitelik ve işleniş biçimi dikkate alındığında, toplum için ciddi bir tehlike oluşturan, kurumdaki tutum ve davranışlarıyla, suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün yöneticiliğini yapmaya devam eden, bu konuda herhangi bir yöntemle, kurum içi veya dışındaki kişilere talimat veya mesaj veren hükümlülerin, idare ve gözlem kurulu kararıyla televizyon yayınlarını izlemesine ve bilgisayar ile internetten yararlanmasına izin verilmediğini" bildirdi.

    5 SAAT BİR ARADALAR

    İmralı'da 6 müebbet hapis hükümlüsü bulunduğunu belirten Ergin mahkumların pazartesi, çarşamba ve cuma günleri birer saat sohbet ettiğini, salı bir saat basketbol, cuma günleri de bir saat voleybol oynadıklarını böylece haftada 5 saat biraraya geldiklerini bildirdi.

    İmralı Cezaevi'nde bir müdür, 3 müdür yardımcısı ve 34 infaz memuru ve koruma bulunduğunu kaydeden Adalet Bakanı Ergin, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir pratisyen hekimin sürekli adada görev yaptığını, bu hekimin talebi doğrultusunda, ihtiyaca göre uzman hekimlerin zaman zaman adaya götürüldüğünü kaydetti.

    TEK MUTFAK, AYNI YEMEK

    Askeri ve sivil personel ile hükümlülerin, İmralı Adasında bulunan ve tek mutfaktan aynı yemeği yediklerini söyleyen Ergin, hükümlülüren bedelini ödemek kaydınyla hakkında yasaklama kararı bulunmayan her türlü gazeteden faydalandıklarını kaydetti.

    Öcalan ve 5 mahkum parasını ödeyerek bu yayınlardan faydalanabiliyor. Kütüphanedeki 2 bin 236 kitap ve dergi de mahkumların kullanımına sunuluyor.

    Bakan Ergin Öcalan'ın; İdare ve Gözlem Kurulu'nun televizyon yasağına itirazını infaz hakimliğinin reddettiğini, bu karara karşı yapılan itirazın da ağır ceza mahkemesi tarafından reddedildiğini bildirdi. Adalet Bakanı, Öcalan'ın 23 Ekim itibarıyla son 6 ayda yalnızca kardeşiyle görüştüğünü de açıkladı.





    Öcalan'ın İmralı'da 1 günü nasıl geçiyor? Yorumları