Meteoroloji'den soÄŸuk hava uyarısı HARÄ°TALI   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 12-30-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-30-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    12-30-2012

    Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı HARİTALI

    Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı HARİTALI
    Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı HARİTALI

    Meteoroloji havaların gittikçe soğuyacağını duyurdu ve buzlanmaya karşı uyardı.

    Meteoroloji havaların gittikçe soğuyacağını duyurdu ve buzlanmaya karşı uyardı. Meteorolojiye göre, hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey ve batı kesimlerde görülecek yağışların, Antalya ve Muğla kıyılarında yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

    [COLOR="#800000; font-size: x-large"]5 GÃœNLÃœK HARÄ°TALI TAHMÄ°N İÇİN TIKLAYIN >>>>>Â*[/COLOR]

    Hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

    Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kıyılarımızda güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

    KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI

    Muğla kıyıları ile Antalya ve batı ilçelerinde (Kemer, Kale, Kumluca, Kaş, Finike) yerel olarak kuvvetli (20-50mm) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI[/B]

    Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzeydoğudan (poyraz) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. (10)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. (9)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (15)

    ADANA: Parçalı bulutlu (17)

    ANTALYA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların merkez ve batı ilçelerinde (Kemer, Kale, Kumluca, Kaş ve Finike) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (15)

    SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (13)

    ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (-7)

    VAN: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (4)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde sisli (10)

    BÖLGELERDE HAVA DURUMU

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    Marmara: Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

    Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya ve batı ilçelerinde (Kemer, Kale, Kumluca, Kaş ve Finike) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

    İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Yozgat, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin hafif Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz kıyıları, Artin ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

    DOĞU Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

    Kaynak: ANKA





    Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı HARİTALI Yorumları