Lavrov'dan, Suriye muhalefetine çağrı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 12-30-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-30-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    12-30-2012

    Lavrov'dan, Suriye muhalefetine çağrı

    Lavrov'dan, Suriye muhalefetine çağrı
    Lavrov'dan, Suriye muhalefetine çağrı

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye muhalefetine çağrıda bulunarak "Esed gitsin" yönündeki taleplerin şimdilik ertelenmesi gerektiğini belirtti.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye muhalefetine çağrıda bulunarak "Esed gitsin" yönündeki taleplerin şimdilik ertelenmesi gerektiğini belirtti. Lavrov, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Rusya'nın, Suriye'deki sorunun politik süreç ile çözülmesi gerektiği konusunda tutum sergilediğini yineleyen Lavrov, Suriye muhalefetinden, "Esed gitsin" önşartını şimdilik ertelemesini istedi.

    Rusya'nın Suriye'de ne Esed'i ne de başka birini desteklediğini söyleyen Lavrov, kendileri için önemli olanın Suriye halkının geleceği olduğunu vurguladı.

    Muhaliflerin, Esed'in koşulsuz şartsız görevi bırakma talebinin yanlış olduğunu belirten Rus bakan, bunun yerine onların uzlaşmacı tutum sergilemesini ve ülkenin geleceği ile ilgili görüşlerini ortaya koymalarını istedi.

    Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Muaz el-Hatib'in, Rus yönetiminin görüşme talebine olumsuz yanıt vermesini de değerlendiren Lavrov, Hatib'in Rusya'nın tutumunu, basından değil, resmi mercilerden duymasının daha doğru olacağını belirtti.

    Lavrov, Rusya'nın, ülkesinin geleceğini düşünen bütün muhalif güçlerle görüşmeye hazır olduğu görüşünü yineledi.

    Kaynak: AA





    Lavrov'dan, Suriye muhalefetine çağrı Yorumları