Askerler ücretsiz olarak THY ile uçtu   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 12-30-2012 (10:14)   Son Mesaj: 12-30-2012 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    12-30-2012

    Askerler ücretsiz olarak THY ile uçtu

    Askerler ücretsiz olarak THY ile uçtu
    Askerler ücretsiz olarak THY ile uçtu

    Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokol gereği, Amasya'da acemi görevlerini tamamlayan 161 er, Merzifon Havaalanı'ndan yeni birliklerine katılmak üzere THY ile Kars'a gitti.

    Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokol gereği, Amasya'da acemi görevlerini tamamlayan 161 er, Merzifon Havaalanı'ndan yeni birliklerine katılmak üzere THY ile Kars'a gitti. Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan, erbaş ve erlerin sivil havayolları ile taşınmasını kapsayan protokol uyarınca, acemi eğitimlerini tamamlayan 161 er, Amasya Merzifon Havalimanı'ndan birliklerine katılmak üzere uçakla Kars'a gönderildi.Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan bin 200 erden 161'i, birliklerine katılmak üzere Amasya Merzifon Havalimanı'ndan AnadoluJet'e ait uçakla ücretsiz olarak Kars'a gönderildi.

    İlk kez uçağa binen erlerden bazıları büyük heyecan yaşarken, yükseklik ve kapalı alan fobisi olan askerlere sakinleştirici iğne yapıldı.

    Uçağa binen erlerden Serdar Ağca, ilk kez bir uçak yolculuğu yapacağı için heyecanlı olduğunu belirterek, ''Zorlu acemi eğitiminden usta birliğim olan Kars'a gideceğim. Konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Karayolu ile gitsem 10-12 saatte ancak Kars'ta olacaktım'' dedi.

    Muhammet Çolak ise acemi birliÄŸinde iyi bir eÄŸitim aldıklarını, tam bir asker olduklarını vurgulayarak, ''Bir an önce yeni birliÄŸime katılmanın heyecanını yaşıyorum. Devletimizin,Â*Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve komutanlarımızın bize deÄŸer vererek konforlu ve güvenli ulaşımımızı saÄŸlamalarından dolayı çok mutluyum. Ä°lk kez uçaÄŸa binmem nedeniyle biraz heyecanlıyım'' diye konuÅŸtu.

    Er Burhan Üresin'i yolcu etmeye gelen annesi Hatice Üresin de, ''Askerlerin uçakla usta birliklerine gitmelerini sağlayan Başbakanımıza ve komutanlara şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

    Merzifon Kaymakamı ve havalimanı mülki amiri Fatih Geyim ise bin 200 askerin havalimanından 3 gün içinde uçakla usta birliklerine sevkıyatının gerçekleşeceğini kaydetti.

    -Protokol imzalanmıştı-

    Er ve erbaşların birliklerine sevkıyatı sırasında, terör başta olmak üzere çeşitli zorluklar yaşanması nedeniyle harekete geçen Milli Savunma Bakanlığı, THY ile askerlerin havayolu ile taşınması için protokol imzalamıştı. Bu protokol uyarınca, er ve erbaşlar dünden itibaren birliklerine giderken, dağıtım iznine çıkışlarında ve terhis olduklarında havayolunu ücretsiz olarak kullanacaklar.

    6 ay sürecek ve daha sonra uzatılması planlanan protokol kapsamında, 250 bin er ve erbaşın havayoluyla taşınması öngörülüyor. Yapılan sözleşmeyle mevcut havaalanları kullanılarak, erbaş ve erlerin tespit edilen 142 güzergah üzerinden taşınması sağlanacak.





    Askerler ücretsiz olarak THY ile uçtu Yorumları