Polisle BDP'liler arasında arbede yaşandı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-30-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-30-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    12-30-2012

    Polisle BDP'liler arasında arbede yaşandı

    Polisle BDP'liler arasında arbede yaşandı
    Polisle BDP'liler arasında arbede yaşandı

    Kocaeli'nde Uludere'yi protesto etmek için toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, izinsiz yürüyüş yapmak isteyince kovalamaca yaşandı.

    Kocaeli'nde Uludere'yi protesto etmek için toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, izinsiz yürüyüş yapmak isteyince kovalamaca yaşandı. Eylem yapmadan dağılacaklarını söyledikleri halde dağılmayan BDP'ler, şehir merkezinde koşmaya başlayınca ortalık savaş alanına döndü.

    BDP, Emek ve Demokrasi Platformu ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri, Uludere ve Maraş Olaylarını protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi. Polis, yürüyüş yolunun başında durdurduğu yaklaşık 200 kişilik gruba yürüyüş izni vermedi. Bunun üzerine polis ile müzakere etmeye başlayan grup, istedikleri cevabı alamayınca durumu protesto etmek için basın açıklaması yapmadan dağılmak istedi.

    Dağılmak için polisten barikatı açmasını isteyen BDP'liler, polis barikatı açınca birden şehir merkezine doğru sloganlar atarak koşmaya başladı. Bunun üzerine grubundan arkasından koşmaya başlayan çevik kuvvet ekipleri ve eylemciler arasında kovalamaca yaşandı. Polis ekipleri, eylemcileri Fethiye Caddesi alt başta durdurmayı başarırken, yaşanan kargaşa nedeniyle şehir merkezi savaş alanına döndü.

    BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, BDP'lilerin il binasına gitmesi yönünde açıklamalarda bulunurken, kalabalık parti binasına kadar çevik kuvvet nezaretinde gitti. Çevredeki vatandaşlar ise olup bitenleri meraklı bakışlarla izledi.

    Kaynak: İHA





    Polisle BDP'liler arasında arbede yaşandı Yorumları