ÇOMÜ Rektörü Laçiner'e büyük destek   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-29-2012 (09:12)   Son Mesaj: 12-29-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 338  

    12-29-2012

    ÇOMÜ Rektörü Laçiner'e büyük destek

    ÇOMÜ Rektörü Laçiner'e büyük destek
    ÇOMÜ Rektörü Laçiner'e büyük destek

    Bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca yarın düzenleneceği bildirilen ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in istifaya davet edileceği programa, üniversite yönetimi, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenci konseyi ve vatandaşlar tepki gösterdi.

    Bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikalarca yarın düzenleneceği bildirilen ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in istifaya davet edileceği programa, üniversite yönetimi, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenci konseyi ve vatandaşlar tepki gösterdi. Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, dev Türk bayrağı ve pankart açıp tepkilerini dile getirdi. Grup, daha sonra Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

    Öğretim Üyeleri adına basın açıklaması yapan Yrd. Doç. Dr. Harun Yıldız, ÇOMÜ'ye karşı, geçmişteki rantını kaybetmiş bazı marjinal kişi ve gruplarca yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını söyledi.

    ÇOMÜ ve Çanakkale'nin sahipsiz olmadığını ifade eden Yıldız, ''Üniversitemize dönük ithamlar gerçekçi değildir. Hiçbir somut zemini yoktur. Birileri Çanakkale ve üniversitemizi karşı karşıya getirerek, kentimizi ve ÇOMÜ'yü 1970'li yılların anarşi ortamına çekmek istemektedir. Kirli oyunun farkındayız. ÇOMÜ'lü öğretim elemanları olarak bu çirkin oyunları kınıyoruz'' dedi.

    Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan ise Laçiner'in bir kampanya doğrultusunda istifaya çağrıldığını ileri sürdü. Tan, şöyle konuştu:

    ''Unutmayalım ki sayın rektörümüz, üniversitemiz akademisyenlerinin oy çokluğuyla seçilmiştir. Üstelik öğrencilerin görüşüne başvurmadan sayın rektörümüzün istifasını istemek manidar bir harekettir. İstifa taleplerinin ve bu konudaki girişimlerin belirli ideolojik kavramlar ve terimler üzerinden, belirli ideolojik oluşumlar üzerinden yürüdüğü gözlenmektedir. Böyle bir girişimin üniversitemizde okuyan arkadaşlarımızın daha çok kutuplaşmasına, tahriklere kapılmasına ve kargaşa ortamı oluşmasına sebep olabileceğinden endişe etmekteyiz.''

    Kaynak: AA





    ÇOMÜ Rektörü Laçiner'e büyük destek Yorumları