Cuma hutbelerinde Suriye için çağrıda bulunuldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-29-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    12-29-2012

    Cuma hutbelerinde Suriye için çağrıda bulunuldu

    Cuma hutbelerinde Suriye için çağrıda bulunuldu
    Cuma hutbelerinde Suriye için çağrıda bulunuldu

    "Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında Türkiye genelindeki camilerde Suriye konulu hutbe okutuldu. İstanbul'dan Ankara'ya, Malatya'dan Mardin'e kadar tüm camilerde çağrıda bulunuldu ve yardım toplandı.

    "Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında Türkiye genelindeki camilerde Suriye konulu hutbe okutuldu. İstanbul'dan Ankara'ya, Malatya'dan Mardin'e kadar tüm camilerde çağrıda bulunuldu ve yardım toplandı. Suriye için yardım kampanyası, Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteği ile dün başlatılmıştı. Bugün ise Cuma hutbesinde bu kampanyaya değinildi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'un simgelerinden Sultanahmet Camii'nde de Suriye'ye yardım çağrısı yapıldı.

    Okutulan hutbede, Suriye'de yaşanan trajedi karşısında Müslümanların bu yarayı sarması gerektiği belirtilerek, "Suriye'de iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız ve dermansız insanlara duyarsız kalamayız. Bugün Suriye'deki kardeşlerimiz ve akrabalarımız bir insanlık trajedisi yaşamaktadırlar. Savaşın acımasız şartları içerisinde her gün ölümle yüzleşmekte, burun buruna gelmektedirler. Açlıktan, ilaçsızlığa, barınmadan, ısınmaya çok zor şartlarla karşı karşıyadırlar. Açlıktan ilaçsızlığa, barınmadan ısınmaya çok zor şartlarla karşı karşıyadırlar. Gün, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın imtihan edildiği gündür. Gün, Allah rızası için insanlık namına Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzatma günüdür. Mezhebi, meşrebi, inanışı, dünya görüşü ne olursa olsun Müslümanlar, hatta bütün insanlık, sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla bu yarayı sarmak durumundadırlar. Bu sebeple Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülke genelinde Suriye için insani yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz" denildi.

    "YILBAŞI, KÜLTÜR EROZYONUNA DÖNÜŞÜYOR"

    Cuma hutbesinde aynı zamanda yılbaşına da değinildi. Hutbede, yılbaşının, kimlik ve kültür erozyonuna dönüştüğü belirtilerek, "Her yılın başlangıcı, aslında bizlere bu mesajları veriyor. Ancak üzülerek ifade edelim ki, başka dinlere, başka kültürlere, başka dünyalara ait sembolik unsurlar, yılbaşı eğlenceleri ile bütünleştirilerek bir tüketim kültürüne dönüşmüştür. Daha endişe verici olanı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklar üzerinden bir kimlik ve kültür erozyonu gerçekleştirilmesidir. Ömrümüzden bir sene gittiği halde sanki bir sene kazanmış gibi zamandan intikam alırcasına, kendini ve değerlerini unutarak, kendinden geçerek alkollü içkilerle sabahlara kadar eğlenmek ne kadar hazindir. Emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango, toto ve loto gibi talih ve şans oyunlarının peşinden sürüklenmek ne kadar üzüntü vericidir" ifadelerine yer verildi.

    ANKARA KOCATEPE CAMİİ'İNDE YARDIM TOPLANILDI

    Kocatepe Camii'nde, Suriyeli sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde cuma namazı sonrası yardım toplandı.

    2012 yılının son cuma gününde camiler her zamanki gibi cuma namazı kılmak için gelen müminlerle doldu taştı. Camilerde Suriye'de yaşanan şiddet olayları nedeniyle zor günler geçiren Suriye halkı için hutbe okundu.

    Cuma hutbesinde, "Yeni bir yıla girerken etrafımızda olup bitenlere dikkat kesilmeliyiz. Suriye'de iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız ve dermansız insanlara duyarsız kalmamalıyız. Bugün Suriye'deki kardeşlerimiz ve akrabalarımız bir insanlık trajedisi yaşamaktadır. Savaşın acımasız şartları içerisinde her gün ölümle yüzleşmektedirler. Açlıktan ilaçsızlığa, barınmadan ısınmaya çok zor şartlarla karşı karşıyadırlar. Gün, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın imtihan edildiği gündür. Gün, Allah rızası için insanlık namına Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzatma günüdür. Mezhebi, meşrebi, inanışı, dünya görüşü ne olursa olsun Müslümanlar, hatta bütün insanlık, sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla bu yarayı sarmak durumundadırlar" ifadeleri kullanıldı.

    Cuma namazı sonrası, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Diyanet Vakfı görevlileri cemaatten yardım topladı. Yardım kampanyasına cemaat büyük ilgi gösterdi.

    MALATYALI VATANDAŞLARDAN SURİYE'YE YARDIM

    Suriye'deki iç savaş nedeniyle mağdur olanlar için Malatya'da da cuma namazı sonrası yardım toplandı.

    Cuma namazı sonrasında camilerde toplanan paraların Diyanet İşleri Başkanlığının Suriye hesabına yatırılacağı ifade edildi. Yardım yapan vatandaşlar, Suriye'deki iç savaşın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi.

    CUMA NAMAZI SONRASI ELLER SURİYE İÇİN CEBE GİRDİ

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Suriye'de insanlık dramı yaşayanlar için yardım cuması Gaziantep'te de karşılık buldu. Cuma namazı sonrasında vatandaşlar, ellerini Suriyeli kardeşleri için ceplerine attı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''Kış Geldi Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, cuma vaazında Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkak çekildi ve namaz çıkışında kış aylarında çetin şartlarla mücadele etmek zorunda olan Suriyeliler için yardım talebinde bulunuldu. Namazın ardından da binlerce vatandaş, Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyasına destekte bulundu.

    Kaynak: Ajanslar





    Cuma hutbelerinde Suriye için çağrıda bulunuldu Yorumları