Bu çocuklar çadırlarda ve aç uyuyor   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 12-29-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-29-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 382  

    12-29-2012

    Bu çocuklar çadırlarda ve aç uyuyor

    Bu çocuklar çadırlarda ve aç uyuyor
    Bu çocuklar çadırlarda ve aç uyuyor

    Lazkiye'nin Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeliler bazen günde tek öğün besleniyor, çocuklar aç uyuyor.

    Lazkiye'nin Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeliler bazen günde tek öğün besleniyor, çocuklar aç uyuyor. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Lazkiye'nin Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda kalan Suriyeliler, Türkiye'den gelen yardımlarla yaşama tutunuyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan, açlık, soğuk hava ve hastalıkla mücadele eden Suriyeliler, Türk Kızılayı ve bazı yardım kuruluşlarından gelen yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor.

    Çadırda 2 çocuğu ve 6 torunuyla kalan Fadima Ahrar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde bir öğün yemekle yetindiklerini belirtti.

    Çocukların çoğu gece aç uyuduğunu ifade eden Ahrar, ''Beşşar Esed'in adamları vahşice üzerimize saldırdı. Evimizi malımızı her şeyimizi yok etti. Esed yüzünden hayatımız karardı, dönecek bir evimiz bile kalmadı. Biz de buraya kaçtık'' dedi.

    Türkiye'den gelen yardımlarla ayakta kaldıklarını ifade eden Ahrar, ''Türkiye'den ve Başbakan Erdoğan'dan Allah razı olsun. Hem Türkiye'deki Suriyelilere hem de Suriye'deki halka insani yardımları ulaştırmaya çalışıyor. O üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak burada birçok insan tek öğünle yetiniyor. Çocukların aç uyuduğu oluyor'' diye feryat etti.

    Kaynak: AA





    Bu çocuklar çadırlarda ve aç uyuyor Yorumları