Gülen'den dinleme iddialarına yanıt   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 12-29-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-29-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 310  

    12-29-2012

    Gülen'den dinleme iddialarına yanıt

    Gülen'den dinleme iddialarına yanıt
    Gülen'den dinleme iddialarına yanıt

    Sözcü gazetesinin 26 Aralık 2012 tarihinde yayınladığı, 'Cemaat mi dinledi?' başlıklı habere, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatlarından yalanlama geldi.

    Sözcü gazetesinin 26 Aralık 2012 tarihinde yayınladığı, 'Cemaat mi dinledi?' başlıklı habere, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatlarından yalanlama geldi. Noter aracılığı ile Sözcü'ye gönderilen düzeltme yazısında, "Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, inançlarına ve yasalara aykırı hiçbir hareketi onaylaması mümkün değildir." denildi.

    Avukat Orhan Erdemli adına geçilen yazılı açıklama ve tekzip metninde şu ifadeler yer aldı: "26 Aralık 2012 tarihli Sözcü gazetesi, 'Cemaat mi dinledi?' manşetiyle ve manşetin altına Muhterem Fethullah Gülen'in sözde karikatürü konularak yayınlanmıştır. Bu sunuluş biçimi ve haber içeriğinde kullanılan ifadelerle; toplum yanlış yönlendirilerek, müvekkilimizin Muhterem Başbakanımızı dinlettiği yönünde kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Masum insanlara karşı iftira niteliğindeki bu tür yayınlar, hiçbir demokratik, hukuk devletinde basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez.

    Bu iddiaların, kaoslardan beslenen bazı odaklar tarafından hazırlandığı ve belli stratejiler çerçevesinde kullanıldığı sağduyulu kamuoyunun malumudur. Her aklı selim insan tarafından kabul edileceği üzere; ülkemiz üzerinde kara bulutlar gibi dolaşan bu mihraklar, uzun yıllardır devletimiz ile milletimizi karşı karşıya getirmek, birbirinden koparmak için onlarca-yüzlerce senaryo hazırlamışlardır. Bu yetmemiş, insanlarımızı da birbirine düşürüp, kardeşi kardeşe kırdırma planları yapmışlardır. Bu şer projeler hiç ara vermemiş, ülkemizin manevi dinamikleri aleyhinde linç kampanyaları yürütmüşlerdir. Memur, esnaf, iş adamı, sanatçı? kamusal ve özel her alanda devletine ve milletine en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan manevi değerlere sahip vatandaşlarımızı kara propagandaların hedeflerine koymuşlardır.

    Şimdi de 'parti ile cemaat arasında savaş' projesini sahneye koyarak, Başbakanımızı dinleten kişinin Fethullah Gülen olduğu yönünde insafsızca iftirada bulunmuşlardır. Amaçları ise devlet-millet olarak birliğimizi, dirliğimizi, gücümüzü zaafa uğratmaktır. Ama devletimiz de çok güçlüdür, milletimiz de. İnanıyoruz ki; aziz milletimiz, amacı belli olan bu iddialara hiçbir şekilde itibar etmeyecek, devlet organları da en kısa sürede failleri tespit edecektir. Müvekkilimiz de bir an önce olayların vuzuha kavuşturulmasını arzulamaktadır.

    Bu olay vesilesiyle kamuoyuna şu hususları tekraren arz etmek isteriz: Muhterem Fethullah Gülen kişisel meselelerle değil; ulvi değerlerle, yüce mefkûrelerle meşguldür. Onun bütün hayatı ve eserleri incelendiğinde hep müspet hareket görülür; hiçbir zaman menfiliğe rastlanmaz. Bütün uğraşı Allah (c.c.) rızasına ulaşma yolunda; ilim, iman, irfan ve marifetle, milletimizin öz değerlerine bağlı, insanlığa yararlı nesiller yetiştirilmesi olmuştur. Her zaman birlik ve beraberliğe, diyaloğa, toplumsal barışa, yaşama değil yaşatma idealine önem vermiştir. Ömrü boyunca sevgi demiş, saygı demiş, kardeşlik demiş; insanların ihtilaf, kin ve nefret gibi duygu ve hareketlerden sakınmalarını istemiştir.

    Bunun içindir ki eserlerinde; insanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, dili gıybetle, iftirayla kirletme gibi bütün menfiliklerin çirkin günahlar olduğunu, insanların bu tür kötülüklerden sakınması gerektiğini vurgulamıştır. Kendisi de ne geçmişte ne de şimdi; hiçbir zaman insanların açıklarını aramamıştır. Sayın Fethullah Gülen, inançlarına ve yasalara aykırı meşruiyet dışına çıkan hiçbir hareketi icra etmeyeceği gibi, desteklemesi, yanında yer alması, onaylaması da mümkün değildir. Müvekkilimizin fikri, zikri, üslubu, hareket tarzı arz ettiğimiz üzere hep müspet hareket esasına dayanmaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

    Kaynak: CİHAN





    Gülen'den dinleme iddialarına yanıt Yorumları