Suriye'de 'Necmeddin Erbakan Tugayı' kuruldu   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 12-28-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-30-2012 (00:04)    Cevap: 1    Gösterim: 475  

    12-28-2012

    Suriye'de 'Necmeddin Erbakan Tugayı' kuruldu

    Suriye'de 'Necmeddin Erbakan Tugayı' kuruldu
    Suriye'de 'Necmeddin Erbakan Tugayı' kuruldu

    Suriye'de, Esed ordusuyla muhalifler arasındaki çatışmalar hız kesmeden sürerken kuzeyinde savaşı sürdüren Liva'ul Asifetuş Şimal Tugayları'na bağlı olarak "Necmeddin Erbakan" adıyla bir tabur kuruldu. Suriyeli muhalif savaşçılar, Esed'le görüşen Saadet Partisi yönetimine de bir mesaj gönderdi.

    Suriye'de, Esed ordusuyla muhalifler arasındaki çatışmalar hız kesmeden sürerken kuzeyinde savaşı sürdüren Liva'ul Asifetuş Şimal Tugayları'na bağlı olarak "Necmeddin Erbakan" adıyla bir tabur kuruldu. Suriyeli muhalif savaşçılar, Esed'le görüşen Saadet Partisi yönetimine de bir mesaj gönderdi. İki yılı aşkın süredir devam eden savaş boyunca, en iyimser tahminlere göre 50.000 kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de, çatışmalar hız kesmeden sürüyor. Suriyeli muhalifler ise, Esed güçlerini tamamen tasfiye edebilmek amacıyla operasyonlarını devam ettiriyorlar. Suriye'nin kuzeyini tamamen ele geçirmek için saldırılarını son dönemde arttıran Suriyeli muhalifler, yeni askeri birimler oluşturmayı sürdürüyorlar.

    Suriye'nin kuzeyinde savaşı sürdüren Liva'ul Asifetuş Şimal Tugayları'na bağlı olarak kurulan "Necmeddin Erbakan Taburu" ise bugün yayınlanan bir video ile Suriye'deki savaşa dahil olduğunu duyurdu. Oldukça ilgi çekici söylemler barındıran videolu mesajda Türkiye halkına seslenen Suriyeli muhalif savaşçılar, özellikle Saadet Partisi camiasına hitap ederek, Suriye'deki süreçle ilgili Esed ile görüşüldüğü gibi kendileriyle de görüşülmesini talep ettiler.

    Suriye'deki zulmün ve katliamların sadece İran ve Rusya tarafından desteklenmediğini savunan Suriyeli savaşçılar video mesajında, "Bizler ömrünü emperyalizm ve siyonizme karşı mücadeleye adamış Necmeddin Erbakan'ın talebeleri olarak 30 yıldır siyonist İsrail'in bekçiliğini yapan ve Golan'ı işgal eden Yahudi devleti ile bu süreçte bir defa bile çatışmayan zalim Esed güçlerine karşı direnişimizi sürdüreceğiz." ifadesini kullandılar.

    Necmeddin Erbakan'ın vefatından sonra Milli Görüş'ü yöneten kadrolara da Suriye konusunda kendileriyle birlikte hareket etme çaÄŸrısı yapan Suriyeli devrimciler, "Milli Görüş hareketinin liderlerinden bazılarının Ä°ran yanlısı kesimler tarafındanÂ* Suriye konusunda yönlendirildiÄŸini üzüntüyle takip ediyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtular. Özellikle Suriye'deki direniÅŸin bu yolla lekelenmeye çalışıldığını öne süren muhalifler,Â* Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Mustafa Kamalak'ın Esed'i sarayında ziyaret etmesine atıfta bulunarak "Bizler Necmeddin Erbakan Tugayları olarak, Saadet Partisi liderlerini BeÅŸÅŸar Esed ile görüştükleri gibi bizimle de görüşmeye davet ediyoruz." dediler.

    Öte yandan, Necmeddin Erbakan Tugayları'nın 300 kiÅŸilik bir güçle Suriye'deki direniÅŸe dahil olduÄŸu öğrenilirken ilerleyen günlerde eÄŸitimlerini tamamlayan güçlerin de katılımıyla bu sayının 500'e ulaÅŸacağı dile getiriliyor.Â*



    Kaynak: Haber7





    Suriye'de 'Necmeddin Erbakan Tugayı' kuruldu Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-30-2012, 00:04


    erbakan ismi kullanılıyor. altında ne olduğunu zaman gösterecek. samimi gelmiyor bu tugay her nedense.
    Jeetkunedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Jeetkunedo Ziyaretci