Saygun'un kızı babasının raporunu açıkladı   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 12-27-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-27-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    12-27-2012

    Saygun'un kızı babasının raporunu açıkladı

    Saygun'un kızı babasının raporunu açıkladı
    Saygun'un kızı babasının raporunu açıkladı

    Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Ergin Saygun'la ilgili raporda babasının birçok hastalığının belirtiğini söyleyen Ece Saygun, "Bu rapor, babamın cezaevinde de, hastanede de kalamayacağını söylüyor." dedi.

    Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Ergin Saygun'la ilgili raporda babasının birçok hastalığının belirtiğini söyleyen Ece Saygun, "Bu rapor, babamın cezaevinde de, hastanede de kalamayacağını söylüyor." dedi. Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce hazırlandığını söylediği raporu basın mensuplarıyla paylaştı. Raporda babasının birçok hastalığının belirtiğini söyleyen Ece Saygun, "Bu rapor, babamın cezaevinde de, hastanede de kalamayacağını söylüyor." dedi.

    Kardiyoloji Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Aksu ve Kardiyoloji Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Abdurrahman Eksik'in imzasının bulunduğu raporda, Saygun için yalnız kalmayarak refakatçi eşliğinde olması, kardiyoloji doktoruna ulaşabileceği veya düzenli kontrolünün sağlanabileceği, kronik böbrek hastalığı ve hiperlipidemisi sebebiyle belirlenen diyetin sağlanabileceği, diyabeti sebebiyle düzenli şeker takibinin yapılabileceği, yapay mitral kapağı sebebiyle düzenli INR takibinin yapılabileceği, düzenli olarak medikal tedavisinin (gerekli olduğunda intravenöz tedavi verilebilecek şekilde) alabileceği, düzenli egzersiz yapabileceği koşulların sağlanması yanında, protez mitral kapağı olması nedeni ile mümkün olduğu kadar hastane enfeksiyonlarına maruz kalmaması ve uygun ortamlarda bulunması zorunluluğu dile getirildi.

    Saygun'un kızı Ece Saygun da, "Bu rapor son derece açık ve net biçimde babam Ergin Saygun'un cezaevinde de hastanede de kalamayacağını söylüyor. Bayılma ve düşme nöbetleri nedeni ile sürekli refakatçiye ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle cezaevine geri gönderilmesi imkansızdır. Bu da doktor raporu ile belgelenmiştir. Babam için diyet ve spor artık hayati önem taşımaktadır." şeklinde yazılı açıklama yaptı.

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Saygun'un kızı babasının raporunu açıkladı Yorumları