Kuzey Irak'tan PKK'yı rahatsız eden açıklama   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 12-27-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-27-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    12-27-2012

    Kuzey Irak'tan PKK'yı rahatsız eden açıklama

    Kuzey Irak'tan PKK'yı rahatsız eden açıklama
    Kuzey Irak'tan PKK'yı rahatsız eden açıklama

    Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında gelişen ilişkiler PKK'ya rahatsız ediyor.

    Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında gelişen ilişkiler PKK'ya rahatsız ediyor. Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Time Dergisi'ne verdiği demeçte " Türkiye bizim için umut kapısıdır" sözleri terör örgütünü kızdırdı.

    Konuyla ilgili bölge basınına açıklamada bulunan örgütün elebaşlarından 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan, Kürt bölgesinin Türkiye'ye muhtaç olmadığını tam tersine Türkiye'nin bölgeye muhtaç olduğunu iddia etti.

    Türkiye'nin bölgedeki tek dostunun Kürt Bölgesi olduğuna dikkat çeken Kalkan, "Hem ekonomik, hem de güvenlik konusunda Türkiye, Kürt bölgesine muhtaç. Türkiye'nin bölgede tek dostu Kürt yönetimidir Kürt yönetimi, Türkiye için önemli olduğunun farkında değil. Eğer bu durumun farkına varırsa çok başarı işler elde edebilir. Ama maalesef Kürt yönetimi sadece dar bir menfaatin peşinde koşuyor."dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Kuzey Irak'tan PKK'yı rahatsız eden açıklama Yorumları